linnlissel

TVILLINGARNA | 9 MÅNADER

Lorin: Tjejen som börjar ta för sig lite mer. Hon är fortfarande livsnjutaren och den som aldrig kommer säga ifrån åt syrran (just nu iaf). Leoni tar ALLT som Lorin håller i stackarn. Hon sitter hyfsat stadigt nu men kan falla när hon har för mycket annat för sig. Hon har kommit på sitt skrik som hon gärna dela med sig av med jämna mellanrum 🙂 Får hon något i matväg hon inte gillar så tvärstänger hon munnen haha. Hon har fått en ny egen säng. Dock tror jag hennes övre tänder spökar för hon brukar inte vara den som är grinig på nätterna annars…

Leoni: Denna lilla donna har också en ny egen säng, dessutom i deras rum! Började med att ha hennes säng bredvid vår, gick så bra så vi flyttade in henne till syrran. Hon somnar rätt lätt för natten men vaknar fortfarande någon gång på natten. Dom somnar vid 18:30 och vid 22 brukar hon få lite ersättning i sängen men somnar om direkt efter. Hon kan vakna igen vid 01-02 då får man gå in och sjunga tills hon somnar om… Tror det är för ljust i rummet så ska fixa det och hoppas på bättre sömn.
Hon sitter också själv tills hon tappar fokus haha, hon är ju fortfarande överallt och ingenstans. Hon älskar att stå, men man får hålla i henne. Hon har börjat göra mer miner med munnen än innan om det är möjligt, pruttar med tungan och brummar med läpparna som om det inte fanns någon morgondag!

Bästa: Att dom har varsin säng i deras egna rum. Även om Leoni sov gott inne hos oss så är det så avslappnande att gå och lägga sig i ett eget rum. Att dom börjat sitta underlättar både för dom och oss. Ju stadigare dom blir ju roligare kommer dom få, jag förstår att man tröttnar på att ligga ner. Har man två bebisar så hinner man inte sitta upp med bägge och leka hela tiden. Nu kan de snart sitta upp och leka med varandra mer, klossar osv. När dom sitter i vagnen tittar dom på varandra och skrattar, så gulligt! 🙂

Sämsta: Sömnen som innan varit mycket bättre. Men vi vänjer dom först och främst med nya sängar i eget rum samt tänderna! I guess… Som sagt, Lorin brukar inte va kinkig men antar att det är hennes tur nu, 4 små övertänder som är påväg (Leonis har trillat ner redan).

Sömn: I det stora hela tycker jag det gått bra dessa 9 månader. Känner att det hade kunnat vara så mycket värre. När de va nykläckta sov dom ju bra i samma spjälsäng. Med tiden började leoni sova mellan oss men hon sov. Det är först nu som de börjat vakna upp mer än 1 gång per natt ibland och vissa mornar ska alla upp 05…
Det kan inte vara skönt att få tänder så försöker tänka att det bara är nu en tid sen blir det bättre igen.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emma

    Hej!
    Jag driver en blogg, där jag skriver om min son, som hade både hjärtfel och autism. Skriver om allt som har med detta att göra och även om vår vardag ? gillar du att läsa om sånt, så är detta bloggen för dig!

    Ber om ursäkt om du inte gillar såna kommentarer! ⭐️