linnlissel

TVILLINGARNA | 5 MÅNADER

Lorin: Min lilla tjej är nog inte så liten längre… Har BVC på måndag och även deras 5mån vaccin 🙁 .Magträningen har gått framåt och nu kan hon ligga ett bra tag innan hon blir grinig. När hon ligger på rygg så vrider hon sig mycket så hon snart rullar över till mage. Hon pratar och skrattar så det glittrar i ögonen på henne! Hon har fått en typ av tuppkam haha, tappat en del hår efter att skorv ramlat av men antar att det är normalt. Hon tycker inte om att bada helt plötsligt? Enda gången hon skriker som en stucken gris så jag tycker synd om henne. Vikt: 7905g

Leoni: Det går lättare och lättare att få henne att somna på kvällarna, behöver inte stå och vagga henne som innan. Även hon har blivit bättre på mage! Varit hos sjukgymnasten igen och nu är det bättre så ska bara fortsätta som vi gjort hittills 🙂 Hon är så rolig, henne kan man verkligen skratta åt och med såklart. Vikt: 7590g

Bästa: Alltså våra nattningar har blivit så bra! *pepparpeppar
Sista matningen runt 19 kör vi alltid i vår säng, släcker ner och bara myser så det blir tydliga rutiner kring det. Oftast kan man lägga ner dom i sin säng efter det med en napp så somnar dom. Ibland får man stå där ett tag men dom somnar oftast efter ett tag. Dom äter inte lika många gånger under dagarna längre samt att nätterna blivit bättre!

En annan sak är att dom blir glada bara av att höra våra röster, så himla mysigt! När Rickard kommer hem från jobbet och busar med dom redan från hallen så skiner dom upp som två solar 🙂

Sämsta: Nu när matningarna blivit bättre vet jag inte vad det sämsta skulle vara… Kanske att Lorin hatar att bada, mitt hjärta går ju sönder.  Samtidigt som jag bara vill ta upp henne direkt så försöker jag bara prata med henne i samma ton som alltid och bara bada henne lite snabbare än syrran. Hon är ju glad så fort jag tar upp henne ur badet. Jag har testat att ha svalare och det kanske har hjälpt lite…

Dom börjar bli tunga! Läst att bugaboos liggdelar har en maxvikt på 9kg.. Vågar ju säga att tjejerna är väldigt nära där nu. Jag hoppas att vi kan använda oss av dom tills vi flyttar i slutet av november annars blir det väldigt bökigt för oss tre att ta oss ut ur lägenheten.. Förhoppningsvis har dom blivit lite stadigare till att använda sittdel då också.

Sömn: Igår sov jag HELA natten! Min första hela natt på 5 månader, AMEN. Dom har sovit hela nätter tidigare men aldrig synkat samma natt haha. Läst att dom inte behöver näring på nätterna längre utan det är mer något dom vill ha för en vana/trygghet. Ibland försöker jag bara vagga dom så dom somnar om men det brukar inte funka, ibland vill de bara ha en napp eller bli omstoppade. Hoppas att detta mönster håller i sig även när vi flyttat sen till en ny miljö..

JAG KAN INTE FATTA ATT DOM ÄR ETT HALVÅR(!) NÄSTA MÅNAD?? Mina bebisar…

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Therese

    Det är så kul att läsa om dina tjejer eftersom mina små killar är nästan prick en månad efter! Herregud, snart är de alltså fem månader… Hur fort går det inte?