linnlissel

TVILLINGARNA | 4 MÅNADER

 

Lorin: Min lilla tjej på 7325g & 64cm lång! Hon är så enkel! Man märker när hon börjar bli trött på dagen, en snutte och en napp i mun så somnar hon (oftast). När man lägger henne i deras säng på kvällarna så ligger hon och kikar ett litet tag men sen somnar hon. Hon är så charmig, skrattar och äter. Ligger och jollrar sen kan hon skrika till så hon själv blir rädd för ljudet haha. Magträningen går sådär men framåt… Är väll inte det hon tycker är det roligaste just nu.

Leoni: Vår envisa lilla tjej som aldrig vill sova.  Fortfarande lite bakom syrran på 6960g & 64cm lång.På dagarna får man verkligen ge tillbaka nappen 10000 gånger innan hon tillslut somnar och på kvällarna får man ALLTID vagga henne till sömns i min famn. Hon vill verkligen inte sova, även fast hon är trött. Men hon pratar! Ligger och yrar en massa och håller på med tungan. Hon är så rolig, det är bara på kvällarna hon kan bli övertrött och lite grinig men så fort man tittar på henne kommer oftast ett lurigt skratt.
Vi har varit hos sjukgymnasten för att hennes huvud är 6mm ”snett”? Hon har en favoritsida vilket orsakat en plattare sida av huvudet. Nu jobbar vi med att ligga på andra sidan med hjälp av en sidokudde samt att ligga mer på magen!

Jag: Borde ta bort denna eftersom jag känner mig som vanligt igen.. Bägge har blivit rätt mammiga, speciellt Leoni på kvällarna.  Vissa kvällar kan det vara rätt påfrestande MEN det är ju ändå lite mysigt samtidigt. Så fort jag börjat jobba igen och Rickard är hemma så ändras det säkert och då kommer jag sakna den här tiden.

Bästa: Vi har verkligen fått rutiner här hemma, i alla fall på vardagarna när jag är ensam med dom. Känns som skalmans mat & sovklocka. Nu tycker jag att de på riktigt fått sig varsin personlighet! Innan har det mesta med dom varit rätt lika men man märker mer och mer nu att de är två olika individer 🙂 Dom är påväg att vända sig från rygg till mage så man får vara med innan de rullar ner från soffa/säng.
Var precis hos BVC och pratade lite mat. Nu kan man om man vill börja introducera lite mat men mest bara låta dom smaka på ens finger till exempel. Köpt såna nappar man kan stoppa i lite gott i som vi tänkte börja med!

Men det bästa av allt är nog ändå hur enkla dom är trots allt våra små tjejer. Tror dom är trygga med varandra samt att dom ”tyvärr” är vana vid att kanske inte alltid få 100% uppmärksamhet hela tiden haha..

Sämsta: Alla matningar?! På baksidan av ersättningspaketen står det att 2-4mån ska äta 5ggr/dygn 140-200ml och 4-6mån ska äta 4-5ggr/dygn 140-250ml… Mina tjejer äter kanske 6-8ggr/dygn men sällan mer än max 180ml… Pratade med vår barnmorska om det och det som står på paketen behöver inte stämma för alla såklart. Så vill de äta ska de få äta.. Men det hade varit skönt för min skull att få ner antal mål om dagen, speciellt under nätterna.

Sömn: Det har gått lite upp och ner. Senaste tiden har de velat ha mat efter 3-4h och inte alltid synkat, vilket innebär att jag är uppe rätt så många gånger per natt och får oftast inte sova längre än 3h i sträck själv. Det var en period där det gick 6h mellan matningarna samt att de var rätt synkade, vet inte vad som hände med det. Igår sov Lorin HELA natten…. så det är väll på gång.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.