Svensk sommar och semester betyder inte bara resa för mig utan extra god mat också. Under vår tid nere på Västkusten köpte vi färsk fisk nästan varje dag.
Så jag måste bara bjuda er på ett fantastiskt enkelt och gott recept med grillad lax och ett utsökt gott vitt ekologiskt vitt vin Cono Sur Organic Chardonnay som verkligen gifter sig med denna goda maträtt. Testa vetja!
Grillad Lax med Basilika Sås och Broccoli
ca 600 gram färsk lax
peppar
salt
citron
Krydda och lägg på grillen ca 10-15 minuter.
Basilika Sås
1 Kruka Ekologisk Basilika
1 tsk hackad chili
1 pressad vitlöksklyfta
3 msk majons
2 dl creme fraiche
salt
Kör allt i en mixer till en jämn smet. Låt stå ca 3-4 timmar i kylskåpet innan servering.
Broccoli med smör som grillas
En liten grönsallad om så önskas!
Servera med Cono Sur Organic Chardonnay .
Smaklig måltid!
Enkelt och gott och passar lika bra som en vardagsmiddag som en lyxigare helgmiddag. Vi har avnjutit detta flera gånger i sommar.
Låter gott! Lite synd att det är så hopplöst att få tag på creme fraiche (eller något liknande) här i Italien. Då kan manju inte göra kalla såser, vilket jag gillar…