Liniz's resor

Grillad Lax med Basilika Sås 


Svensk sommar och semester betyder inte bara resa för mig utan extra god mat också. Under vår tid nere på Västkusten köpte vi färsk fisk nästan varje dag.

Så jag måste bara bjuda er på ett fantastiskt enkelt och gott recept med grillad lax och ett utsökt gott vitt ekologiskt vitt vin Cono Sur Organic Chardonnay  som verkligen gifter sig med denna goda maträtt. Testa vetja!


Grillad Lax med Basilika Sås och Broccoli 

ca 600 gram färsk lax

peppar

salt

citron

Krydda och lägg på grillen ca 10-15 minuter.

Basilika Sås

1 Kruka Ekologisk Basilika

1 tsk hackad chili

1 pressad vitlöksklyfta

3 msk majons

2 dl creme fraiche

salt

Kör allt i en mixer till en jämn smet. Låt stå ca 3-4 timmar i kylskåpet innan servering.

Broccoli med smör som grillas

En liten grönsallad om så önskas!

Servera med Cono Sur Organic Chardonnay .

Smaklig måltid!

Enkelt och gott och passar lika bra som en vardagsmiddag som en lyxigare helgmiddag. Vi har avnjutit detta flera gånger i sommar.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Helena FREEDOMtravel

    Låter gott! Lite synd att det är så hopplöst att få tag på creme fraiche (eller något liknande) här i Italien. Då kan manju inte göra kalla såser, vilket jag gillar…