När man besöker Åland får man inte missa Smakbyn. Smakbyn är en restaurang vars ägare och även grundare är Michael Björklund, som har varit årets kock i både Sverige och Finland. Han var även med i Kockarnas kamp 2014. På Smakbyn odlar han sin passion för mat, dryck och destillering.
Restaurangen är öppen så man kan se in i köket när de lagar mat.
Vi avnjöt en 3-rättersmiddag med ett tillhörande dryckespaket på Smakbyn.
Som aptitretare fick vi en liten god purjolöksoppa.
Till förrätt blev det Lamm på två sätt med sky & gräddig timjansås samt rotsaker.
Till varmrätt åt vi Aborre med kräftemulsion & smörsås samt sommarens primörer.
Till efterrätt blev det Creme Brulé med hallonsorbet och flädermarinerade jordgubbar. Verkligen fantastiska smakkombinationer som gifte sig med varandra tillsammans med de tre olika vinerna som rekommenderades till denna smakrika 3-rättersmenyn.
På Smakbyn har de även ett eget bränneri där de tillverkar viner, likörer och brännvin, så vi fick en liten rundvandring hur det såg ut och även smaka deras äppelvin till desserten.
De har även barnmenyer på Smakbyn och det var stort så det kändes inte som något problem att ha med sig varken barnvagn eller barn. Smakbyn ligger ju ca 15 min bilfärd ifrån Mariehamn, men är helt klart värt ett besök när du är på Åland.
Har du besökt Smakbyn?
Ser väääldigt gott ut och låter trevligt! 🙂