Igår kväll gjorde jag bananchips som blev riktigt populärt här hemma. Både Niclas och Philip kom flera gånger och ville ha påfyllning.
Efter helgen i Stockholm låg vi i soffan och småknaprade på chipsen och tittade på Biggest Looser. Så bra substitut mot godis och andra onyttigheter och så enkelt att göra =)
Det enda man behöver göra är att ställa ugnen på 90 grader. Skiva sedan bananen/bananerna tunt, tunt och sprid ut på bakplåtspapper. Ju tunnare ju krispigare. Ringla över citronsaft och in i ugnen i 1,5 – 2 h beroende på hur tunt du har skurit. För mig räckte det med 1,5 h. =)
Såå gott och perfekt kvällssnack =) ♡
Åh tack!! Ska dom vara ljusbruna när dom är klara o bara lite pressad citron över ? Ska man vänta o äta dom tills dom svalnat ?
Hur vet man när de e klara? Är de hårda då eller de blir det när man tagit ut dem? Mina e inne på timme 2 nu…fortfarande lite mjuka
Du ska skära bananskivorna så tunt du kan och sedan sätta i ugnen. Ju tunnare ju kortare gräddningstid. De är klara när de är hårda (ej mjuka alltså). Hur gick det sen? ❤❤
Åh så gott det där låter 🙂