I samarbete med mat.se har jag tagit fram en väldigt god jordgubbs- och cheesecakeglasstårta =) Vi åt den i helgen och den är väldigt somrig och jättegod, för att inte tala om att den är extremt enkel att göra. Man behöver alltså inga speciella bakskills för att lyckas med den här =)
Jag har även gjort en liten snabb video på hur jag gjorde när jag ”bakade” den. Ni hittar videon längst ner i blogginlägget.
Vill ni handla mat online inför midsommar, studentfirande eller bara för att underlätta vardagen får ni 175 kr i rabatt när ni anger koden ”LAILAMAT” om ni handlar för över 700 kr. Detta erbjudande gäller endast nya kunder och är ett riktigt topperbjudande. Så passa på att underlätta för er så att ni får tid över till annat =) Klicka HÄR för att komma till hemsidan 🙂
Hoppas att ni gillar receptet =) ♡
Du behöver:
15 st digestivekex ♥ 125 gram smör
1 fryst cheesecake, färdigköpt ♥ 2 liter jordgubbsglass ♥ 10 jordgubbar
20 jordgubbar till toppingen ♥ 1 msk citronskal
1 msk citronsaft ♥ 3 msk socker
(Valfritt: Grädde 40 %)
Gör så här:
Mixa digestive och smör i en matberedare. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Skär den frysta cheesecaken i bitar. Blanda glassen med cheesecaken. Blanda sedan i jordgubbarna skurna i bitar. Häll blandningen över botten.
Skär jordgubbarna på mitten och lägg i en skål. Blanda citronsaften med citronskalet och sockret. Häll över jordgubbarna. Låt jordgubbarna dra i 10 minuter.
Toppa sedan tårtan med jordgubbarna (och spritsa över grädden.)
Läs även:
Ser så god ut! Tack för att du löste vårt problem, med vilken dessert vi ska ha på vår sons dop. Denna blir det! 🙂
Men åhh vad glad jag blir!! Vilken ära! <3 <3
Åh så gott det låter 🙂
=) =)