Laila Högfeldt

Hudvårdstips: Retinol

 

I samband med min ansiktsbehandling som jag gjorde för tre veckor sedan köpte jag med mig retinol. Nu har jag använt den ett tag och gillar den! Så därför tänkte jag tipsa er om produkten =)

Vet ni vad det är? 

Kort förklarat så är retinol en anti-agingkräm som stimulerar huden till att producera nya hudceller. Den byter alltså ut trötta och grå hudceller till nya, pigga och friska. Den håller huden spänstig och ung, samtidigt som den minskar hudförändringar, pigmenteringar, acneärr och uppkomsten av fina linjer eftersom att hudcellerna snabbare kommer upp till hudytan. När du använder retinol måste du vara väldigt noggrann med att använda SPF i ansiktet. Jag har skrivit om det HÄR. Rekommendationen är att använda redinol efter att man fyllt 20 år.

 

Har du mörka ringar under ögonen är även retinol en bra kräm att applicera eftersom att den gör huden lite tjockare vilket blir märkbart efter 4-6 veckor. När huden under ögonen blir tjockare blir huden mindre genomskinlig och synligheten av vener minskar. Vissa krämer är dock för starka för att ha under ögonen, så se till att produkten är ok att ha under ögat. Den jag har köpt kan man ha under ögonen.

 

Så här använder du den: Retinol är en nattkräm. Att applicera den på morgonen hjälper inte eftersom att den behöver mörker för att verka. Många som börjar använda retinol blir lite torra och kan även få rodnader. Detta kommer att försvinna i takt med att huden vänjer sig vid produkten. Börja med att använda produkter varannan natt för att sedan öka till varje natt. Bli inte rädda om ni blir lite röda i huden, det är bara bra!

Vill ni göra så som jag gjorde (läs inlägget HÄR) och få en reaktion i ansiktet (som man kan få av starkare ansiktsbehandlingar) så kan ni först använda en exfoliering med AHA-syra och sedan applicera retinol. Detta gjorde jag inte med flit, men reaktionen blev ”bra”. Först trodde jag att min hud var förstörd när jag vaknade upp med en stor brun brännskadad fläck på kinden, men tydligen så var det en massa döda hudceller som togs bort och nu ser min hud SMACHING ut! HURRA!

 

Hörrni, detta är ingen smygreklam utan jag har köpt produkten för egna pengar och jag får inget betalt för att tipsa er om produkten. Jag skriver alltid ut samarbeten, det vet ni =)

IMG_20170608_130213_000

Jag använder märket Dermaceutic och köpte min på HBC här i Borås. Den finns även att köpa online.

 

Du som ammar, är gravid eller är extremt känslig: Om den första rödheten inte går över eller om du inte slutar att fjälla ska du sluta använda produkten. Annars är det fritt fram =)

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Joanna

    Hej. Har gj den oljeblandningen du tipsade om till fransarna. Blir din efter nån vecka grumlig? I början är ju oljan klar o fin..sen blir den grumlig o ”fet”. Jag förvarar den i rumstemperatur. Mvh Joanna

    1. lailahogfeldt

      Hej =) Ja kokosoljan kan göra den grumblig, speciellt kalla dagar. Det är ingen fara och den smälter så fort man sätter oljan på fingrarna =) Effekten blir samma =) <3 STOR KRAM!