Dessa bitar är bara WOW. Jag älskar kombinationen av nötter, kokos, karamell och choklad. De är helt fantastiskt goda! Jag gjorde dem i mini muffinsformar så att jag kan ta en eller två bitar på kvällarna när jag är sugen på något sött. De är gluten- och mjölkfria, paleo & veganska.
Ni måste testa – otroligt gott! ♡
Du behöver (24 st):
Botten:
1,5 dl (80 gram) cashewnötter ♥ 1/2 dl kokosflingor
6 st dadlar
Mellan:
1,5 dl (80 gram) cashewnötter ♥ 7 dadlar
1/2 dl lönnsirap ♥ 1 tsk vaniljextrakt
lite salt
Topping:
1/2 rågad dl kokosolja ♥ 2 tsk lönnsirap
1/2 dl kakao
Gör så här:
Botten: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Tryck ner fyllningen i 24 mini muffinsformar. Ställ i frysen medan du gör mellanskiktet.
Mellan: Mixa allting i en matberedare. Fördela sedan blandningen på botten i muffinsformarna. Ställ i frysen i 30 minuter.
Topping: Smält kokosolja i en kastrull. Blanda i lönnsirap och kakao och vispa tills att allting har blandats. Häll sedan på toppingen ovanpå mellanskiktet. Ställ i frysen i minst 1 h. Klar!
Jag brukar förvara mina i frysen tills det är dags att äta dem. Förvara dem i så fall i en lufttät behållare och ta fram några minuter innan du ska servera /äta dem.