Dessa jordgubbsbollar gjorde jag i morse. Som jag har skrivit tidigare så gillar jag att ha något gott och enkelt i kylskåpet som jag kan unna mig på kvällarna, eller som jag kan ge barnen när de behöver snabb och nyttig energi eller varför inte som mellanmål. Jag brukar ju göra en sats på måndagar och sedan är det tänkt att det ska räcka i en vecka. Detta recept tror jag dock kommer att gå åt betydligt snabbare för Philip ville bara ha mer och mer. Så konstigt för i detta recept är det knappt något sött i alls utan väldigt basic, men Philip gillade väll jordgubbssmaken =) Jag tänker packa ner några jordgubbsbollar i utflyktsväskan till lekparken snart. De är verkligen perfekta till både mellanmål, utflyktsmat eller varför inte till frukost?
I fall era barn (eller ni) vill ha mer sött kan man lägga i en till två teskedar agave- eller lönnsirap. Man kan även ta honung men det ska man inte ge till barn under 1 år.
Du behöver:
175 gram frysta jordgubbar ♥ 2,5 dl havregryn
1,5 dl solrosfrön ♥ 1,5 dl kokosmjöl
2 msk kokosolja ♥ 1 medelstor banan
Gör så här;
Sätt allt förutom kokosflingorna i en matberedare och mixa.
Rulla till små bollar och rulla dem sist i kokosflingor. Klar! ♡
Mer recept på hälsosamma snacks:
Älskar sådana mellanmål, som är fräscha och samtidigt lätta att ta med!
Bra tips! Måste provas.
Vad roligt att du vill testa dem =) STOR KRAM!! <3
Synd att jag inte tål jordgubbar
Åhh.. Ja synd <3 <3