Laila Högfeldt

Morotskaka-proteinbollar

IMG_20170502_124835_058

Dessa Morotskaka-proteinbollar är det enklaste receptet någonsin! De är perfekta att göra i början på en ny vecka och sedan förvara i kylskåpet under veckans gång. Perfekt när sötsugen smyger sig på, eller när du bara vill äta något gott men samtidigt hälsosamt =) Dessa bollar tar tre minuter att göra och de är gjorda på naturliga ingredienser =) MUMS!! =)♡

 

Du behöver (20 bollar):

2,5 dl havregryn ♥ 1 dl mandelmjöl

1 dl kokosflingor ♥ 0,5 dl pekannötter

1 dl riven morot ♥ 4 msk mandelsmör

18 st dadlar ♥ 2 msk kakao

1 msk vaniljextrakt ♥ 1 tsk kanel

0,5 dl cashewsmör att ringla ovanpå bollarna


Gör så här:

Mixa alla ingredienser i en matberedare förutom cashewsmör.

Forma degen till bollar.

Dekorera toppen av varje boll med lite cashewsmör.

Klar! Ät direkt eller sätt i kylskåp. Du kan ha dem i upp till 2 veckor i kylskåpet =)

 

Kalorier: 130 kcal, Fett: 8,8 g, Kolhydrater: 11,4 g, Socker: 5,1 g, Protein: 3,2 g

IMG_20170502_124820_016

IMG_20170502_124756_661

IMG_20170502_124851_224 IMG_20170502_124835_058

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Melinda

      Det undrar jag också. Per boll eller per 100g?
      Har testat att göra dem, dock utan cashewsmör då jag inte hittade något sådant i min butik. Men de var jättegoda utan. 😉

      1. lailahogfeldt

        Näringsinnehållet är per boll, en boll väger mellan 120-150 gram kanske? Vad roligt att du gillade dem =) Om du vill göra med cashewsmör så kan du beställa online, säljs på massa webbutiker med gratis frakt =) Men dina blev ju goda ändå så det kanske inte behövs =) Stor kram och tack för att du testade mitt recept =)! <3