Inför påskledigheten är det alltid kul att lyxa till det med lite roligare frukost. Låt barnen hjälpa till att förbereda morgondagens frukost. Denna jordgubbs-havregrynsgröten smakar som jordgubbsglass =)
Till skillnad från glass är detta istället en nyttig och hälsosam frukost som både innehåller en bra och välbalanserad blandning av kolhydrater, protein och fett så att man håller sig mätt fram till lunch =) Ni kan välja om ni vill använda färska eller frysta jordgubbar, jag tänker att det beror lite på säsongen 🙂
Du behöver (2-3 portioner):
12 jordgubbar, hackade ♥ 5 dl havregryn ♥ 4,5 dl mjölk ♥ 1 rågad dl grekisk yoghurt ♥ 1 msk jordgubbssylt ♥ 1/2 tsk vaniljextrakt eller vaniljpulver ♥ kokosflingor om ni gillar det
Gör så här:
♥ Blanda alla ingredienser i en står skål. Rör om så att allt blandas riktigt.
♥ Fördela ut i muggar/skålar och täck med lock om du väljer mugg eller med plastfolie om du väljer skål.
♥ Toppa med lite jordgubbar om det blev några över samt lite kokosflingor om ni gillar det.
♥ Klar!
Tips 1: Om ni vill värma jordgubbshavregröten så kan ni göra det försiktigt i mikron i max 60 sekunder. Rör sedan om.
Tips 2: Håller i upp till tre dygn i kylskåpet.
Läs även: