Laila Högfeldt

DIY NUTELLA

diy nutella

 

Efter att ha insett hur mycket socker och palmolja originalet innehåller (jag skrev ett inlägg om det HÄR) så var jag tvungen att göra en hemmagjord Nutella. Det är så lätt att göra. Ingen smältande choklad, ingen varm mjölk eller en massa värmepannor utan bara sex ingredienser. Och vågar jag säga: Bättre än originalet? Det var allt! Åhh.. nämnde jag att den även är vegan och glutenfri? ?


 

Du behöver:

300 gram hasselnötter ♥ 6 msk kakao (bra märke) ♥ 150 gram florsocker ♥ 1/2 tsk salt ♥ 1 tsk vaniljextrakt ♥ 175 ml rapsolja

 

Gör så här:

Ställ ugnen på 200 grader.

Rosta hasselnötterna i ca 10 minuter.

Sätt hasselnötterna i en matberedare tills de har blivit en mjölliknande konsistens.

Tillsätt kakao, socker, salt och vaniljextrakt och mixa.

Tillsätt rapsoljan och mixa tills allt har blandat sig fint.

Ställ i kylskåp eller ät direkt! 🙂 MUMS!! ♡


wp-1491501208607.jpg

wp-1491501206071.jpg

wp-1491501203332.jpg

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jennyjenny.se

    Åh så bra tips! Vill inte köpa nutella efter ditt förra inlägg!

    Vet du hur länge det kan tänkas hålla i kylskåp? Om man inte råkar sluka allt direkt menar jag… 😉

    1. lailahogfeldt

      Haha ja! =) Jag vet faktiskt inte, men lukta på det så känner du om det fortfarande känns fräscht =) Men minst tre veckor i alla fall =) Stor kram! 😀