Laila Högfeldt

3 saker jag är rädd för

radd for

 

Cancer på grund av socker

Ju mer jag läser om socker ju räddare blir jag. Jag vet inte hur många vetenskapliga artiklar jag har läst om hur cancercellerna behöver socker för att växa. Tydligen är de beroende av socker. Det läskigaste är att forskning har visat att när cancercellerna hindrades från att suga upp socker så stannade tillväxten. Det hemska med det hela är att jag äter massa socker, nästan varje dag och jag vill inte ens tala om helgerna! Om jag nu har någon cancercell i mig så får de tillväxthormoner varje gång jag äter något med socker.

 

Människans konsumtion

När jag tänker på hur mycket jag konsumerar blir jag också rädd! Om jag endast tittar på vår lilla familj på fyra personer så slänger vi flera soppåsar varje dag hemma. Allt från tomma matförpackningar till hushållspapper från snoriga näsor till blöjor och trasiga saker. Vi har en pappers – och platsinsamling hemma, men ändå! Jag tycker fortfarande att det är lite läskigt att konsumtionen av material är så stor! Det känns inte alls bra. Lägg då ihop alla hushåll i Sverige. Ja, då blir jag lite rädd.

 

Att alla barn inte har samma förutsättningar

Tittar man globalt så är det allmänt känt att alla barn inte har samma förutsättningar. Men även om man bara tittar närmare i Sverige så har alla barn inte samma förutsättningar till en bra start i livet. Tänk att ha en förälder som missbrukar alkohol, droger eller incest. Eller föräldrar som slår sina små barn. Barn är så små och oskyldiga och vågar kanske inte berätta för en vuxen om vad som händer hemma. Eller till och med så hemskt att barnet tror att det är normalt? Alla barn har rätt till att växa upp i ett tryggt hem. ♡

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Anna

    Bara för någon missbrukar betyder ju inte de att barnen behöver ha de dåligt. /en som har barn med en nykter narkoman