Laila Högfeldt

Mina 5 bästa inredningstips!

Jag älskar inredning och att skapa ett hem som både är vackert och mysigt.  Här kommer mina bästa tips för tillfället till hur man bygger ett mysigt och fint hem. Allt detta vet ni säkert redan, men ibland kan det vara skönt med en liten påminnelse. Kanske hjälper det någon där ute som just nu håller på att fundera över vad som saknas i ex. sovrummet? Här kommer tipsen! 🙂 ♡


fargskala

Nu talar jag bara utifrån mig själv, men personligen tycker jag att det är fint med färg i ett rum! Jag kan tycka att hem där färgskalan går i endast vitt, svart och en tredje stark färg som exempelvis orange inte alls är snyggt. Alltså när allting som inte är svar/vitt är i den tredje starka färgen. Orangea kuddar, vaser, mattor etc. Har man mycket svart och vitt tycker jag att det är fint att mjuka upp rummet med t. ex, naturmaterial.

Färg är personligt och det finns inga rätt eller fel. Dock gillar jag när man bestämmer sig för en färgskala och sedan håller sig runt samma nyanser i rummet. Självklart man man även där gå utanför färgskalan men kanske inte hoppa över till en helt motsats färg, det känns för spretigt, utan håll ihop rummet med hjälp av färger.


lampa

Jag tycker att lampor gör ett rum levande! Ju större rum, ju fler ljuskällor brukar jag tänka! Jag har hellre fyra svagare lampor än en stark lampa i ett rum. Eftersom att lampor lyser så fint drar det ofta blickarna till sig. Därför satsar jag personligen på att ha fina lampor med en vacker design som jag verkligen tycker om.


fintframme

Jag tycker att det ser hemtrevligt och ombonat ut när lite saker står framme. Jag brukar exempelvis förvara min Kitchen Aid på köksbänken. Om du har några fina hudkrämer, låt de stå framme i badrummet. Läser du en bok som har ett vackert omslag? Låt den stå framme på nattduksbordet. Ett hem ser ganska tråkigt och opersonligt ut om allting är bortplockat. Men jag tycker att det gäller att få till en fin balansgång. Står det för mycket framme kan det lätt uppfattas som för plottrigt vilket jag blir stressad av. Så välj vad som ska stå framme med omsorg.


 

thinkbig

Köp hellre för stort än för litet. En matta under sängen ska hellre vara för stor än för liten, lika så i vardagsrummet och även i fall du har en matta under matsalsbordet. Har du en stor yta där matsalsbordet ”ska så” skulle jag personligen välja ett större bord även om ni ”bara” är två eller fyra personer. Jag skulle hellre välja en vacker stor lampa vid ett fönster än en liten minilampa, Så tänk stort!


UTANFÖR BOXEN

En klassiker är ju att planera en växt i en korg, eller att använda en trälåda till förvaring eller varför inte som kruka. En pall som sängbord om man gillar en lantlig stil eller varför inte bara göra något så enkelt som att byta ut din byrås originalknoppar till ett par som du gått och valt ut separat? Det ger en personlig touch på ditt hem!


Läs även:

TIPS PÅ MASSA LINNELAKAN

LEATHER ♡ BATHROOM

MIN FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria 7barns mamma

    Vilka bra tips du kommer med ?, vart får du alla idér ifrån? Några fina detaljer i ett barn rum skulle vara kul att få.. jätte bra och mysig blogg du har.

    1. lailahogfeldt

      Men åhh!! TACK!! 😀 😀 Jag får idéer från vardagen.Jag skriver om sådant som jag själv är intresserad av och skulle vilja läsa om 😀 Jag tycker att det är jättekul att blogga så idéerna flödar på! 🙂 Ja det kan jag absolut försöka knåpa ihop! 🙂 Vad glad jag blir att du gillar bloggen! Tack!! 😀 <3 <3 <3 Stor kram till dig Maria! <3

  2. Johanna håkansson

    Bra tips Laila ????. Hur går det med att undvika socker? Tror det är därför jag fött accne för förr åt jag ej så mycket kakor men nu klämmer jag nästan en varje dag ? Fått sånt sjukt begär efter kakor riktigt illa ?

    1. lailahogfeldt

      Tack söta! Vet du.. det går faktiskt bra tror jag. Jag har inte som plan att undvika socker, men jag är inte så sugen på socker. Istället är jag just nu inne på att äta massa frukt & bär. Jag äter massa apelsin, vattenmelon, äpple och massa, massa vindruvor. Jag vet att det är massa socker i vindruvor men jag tillåter mig ändå att äta det på vardagar, frukt räknar jag aldrig som socker eftersom att det inte är tillsatt eller processat socker. Sedan har jag lite cravings för färska blåbär. Niclas tycker att det är lite sjukt att jag köper så dyra blåbär men jag äter hellre blåbär än godis, i alla fall idag!

      Det är precis så som du beskriver, när man väl är inne i sockerträsket är det såå svårt att komma ur! Testa att äta frukt istället och skippa kakorna? 🙂 <3 Tror du att det kanske skulle fungera? STOR KRAM! <3

      1. Johanna håkansson

        Hej igen! Ja sockret är så sjukt det finns ju sicker i nästan allt. Läste någonstans du skrev du micrade äpple bitar med kanel el något. Får testa det. Naturlugt socker från frukter är ok. Tack för tipsen. Kram