Laila Högfeldt

BYGGA en våning TILL på huset!

Åhh vet ni! Jag är så glad!

Vi har länge pratat om att vi behöver bygga ut vårt hus. Idag har vi 210 m². Det kanske låter stort men vi har ganska stora tomma ytor. Vardagsrummet, matsalen och sedan ytterligare ett stort rum som binder samman husets alla rum.

Jag och Niclas har ett sovrum, sedan Willian och Philip var sitt rum. Sedan har vi ytterligare ett kontorsrum. Och där tar det slut med rum. Vi har ingen källare eller vindsvåning utan vi har bara en ”vanlig vind”.

Än så länge är det inget problem, men i framtiden vill vi gärna ha tre barn och vi skulle önska att alla barnen i så fall skulle kunna få var sitt rum. Det är inte nödvändigt medan de är små men som ni vet så tickar åren på och vips så står vi där med tre barn som alla vill ha var sitt rum.

Jag och Niclas har pratat om att vi i så fall kanske måste flytta till ett större hus.. men vi älskar vårt hus! Och nu verkar det som att vi kanske skulle kunna bygga en våning till!! Det betyder att vi kommer att kunna få en massa mer rum! Förstår ni hur glada vi blev av nyheten?!? Vi kommer alltså att lyfta taket och få 420 m²!

Jag har redan paxat att vi ska bygga en stor balkong mot sjön. Hur mysigt?!?

Nu är vi i stadiet där vi ska anlita en arkitekt som ska rita upp hur vi vill ha det, sedan måste vi skicka in alla papper till kommunen för att få ett godkännande om bygglov.

Om vi får igenom det så kommer det att bli GRYMT!! Åhh jag är redan så lycklig! Även i fall vi inte får igenom det så känns ändå tanken så positiv att vi kanske får igenom det! Jag gillar att tänka positivt!

balkonginspo

Jag sitter redan och googlar på balkonginspo och hittar massa!! Åhh vad kul att ha en balkong! Så otroligt mysigt! ♡ ♡ ♡ ♡

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Trillade in här av en slump 😉 vad kul! Vi byggde på en våning till på vårt hus för 13 (!) år sedan, bästa vi gjort! Vi älskar vårt läge, vår tomt och ”grundhus” men det var för få rum för oss och tre barn och gick inte bygga ut mer på bredden/längden. Nu fick vi bo kvar och vi fick ett halvt nytt hus! Lycka till, ni kommer inte ångra er!!!

    1. lailahogfeldt

      Men åhh vad kul!! Låter som en dröm! Ja precis så är det för oss också, blir svårt att bygga mer på marken. ☺☺ Hur gick det till när de byggde? Kunde ni bo kvar i huset? Vill höra allt!! ???? Hur lång tid tog det?

      1. Malin

        Vi gjorde mycket själva, alla förberedelser inför själva ”lyftet”. Sedan kom en firma och dag ett sågade de bort befintligt tak, dag två la de på nya moduler och dag tre spikade de tätt. Så på tre dagar var skalet på plats. Sedan tog det tre år (!) för oss att göra klart, vi gjorde i princip allt själva, min man byggde och jag inredde (under tiden hade vi en 3-åring och en nyfödd när själva lyftet gjordes och hann med ytterligare en liten bebis under dessa tre år…) så det fick ta sin tid, vilket var bra för vi hann ändra oss några gånger under resans gång. Bl.a. ändrade vi på trappans placering och vi öppnade också upp köket till nock (har nu en takhöjd på 5,5 meter) vilket inte var med i originalritningen från företaget som gjorde själva påbyggnaden. Vi valde också bort allrummet på övervåningen och gjorde ett jättestort master bedroom med öppen spis och vardagsrumsdel (mycket bra nu när vi har två tonåringar som ockuperar vårt tv-rum ;)). Vi valde också att låta taket (vi har mansardtak) gå ner ända ner till golv och ha öppningsbara takfönster från golv till tak i sovrummet vilket blir lite speciellt 🙂 Det absolut sista vi gjorde var att öppna upp för trappan, vilket gjorde att vi kunde bo kvar i huset under hela tiden och vi slapp allt renoveringsdamm och byggkaos i vardagen, det var nog det bästa. Sedan rekommenderar jag att ni sätter in skjutdörrar till alla rum, vi gjorde det och vi älskart! Dörrar står ju mest öppna och tar plats och samlar damm och skjutdörrar gör det också mer lättmöblerat. Vi har faktiskt bytt ut samtliga dörrar i originalhuset nu också mot skjutdörrar. Skulle kunna skriva MASSOR om detta. Som sagt, stort lycka till och detta kommer vara det bästa ni gjort husväg! Tänk att få bo kvar men ändå få ett helt ”nytt” hus!!! 🙂

        1. lailahogfeldt

          Men oj! Vilket jobb ni gjorde! Vad duktiga ni är! Vilka bra tips!! Jag ska be min man läsa allt! Det med skjutdörrar låter ju verkligen bra! För visst är det som du säger, att de bara samlar plats =) Tack så jättemycket för alla tips 😀 Ja eller hur! 😀 😀 😀