I går gjorde jag en nyttigare variant av hamburgare.
Jag hade inte alls höga förhoppningar om brödet utan tänkte mest ”detta får duga”.
MEN vad förvånad jag blev när det var supergott! Även Niclas och William sa att det var jättegott!
Så här kommer receptet:
250 g lättkesella ♥ 50 g havremjöl* ♥ ½ dl kokosmjöl** ♥ ½ dl rismjöl*** ♥ 2 tsk fiberhusk ♥ 1 dl filmjölk ♥ 1/2 tsk salt ♥ 1 tsk bakpulver ♥ 1 tsk pizzakrydda ♥ 1/2 msk sesamfrön
* Mal havregryn till mjöl i en matberedare.
** Du kan byta ut kokosmjöl mot annat mjöl ( ex, bovetemjöl, rismjöl, sojamjöl, fullkornsmjöl etc.
*** Du kan byta ut rismjöl mot annat mjöl ( ex, bovetemjöl, kokosmjöl, sojamjöl, fullkornsmjöl etc.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda alla ingredienser.
Gör tre bullar och strö sesamfrö över.
Grädda i 20 minuter.
Bild på brödet innan det gick in i ugnen.
Färdiggräddat bröd!
Och bild på hamburgaren! Jag la i ost, avokado, rostad lök och en jättegod dressing. Till det hade jag sötpommes och vanliga pommes som jag gjorde i ActiFry så att de blev krispiga men ändå nyttiga. ♡
Läs även:
Spännande låter gott 😀
Ja du måste testa! Det var jättegott! 😀 😀
Hej. Vill bara upplysa om att saker som innehåller havremjöl och rismjöl absolut inte är lchf! Lättkessela är inte heller lchf eftersom man inte äter lättprodukter utan väljer fetare alternativ. Hoppas det smakade gott ändå men kalla det inte lchf nästa gång 🙂
Åhh!! Jag hittade receptet på en LCHF-blogg och ändrade lite och la till filmjölk. I hennes recept var det bara havregryn som mjöl. Men nu när du säger det så är det ju självklart att du har rätt! Havregryn innehåller ju massa kolhydrater! Tack för att du sa till, har ändrat rubriken från LCHF till Nyttigt nu istället! STOR KRAM! <3 <3 <3
Mums vad gott det såg ut!!!
Ja det var jättegott och nyttigt! 😀 DU måste testa fina Alva! 🙂 <3