Jag tycker att riktiga köttbullar är sååå gott! Och efter att ha gjort ett flertal olika köttbullar har jag nu äntligen hittat det perfekta köttbullereceptet!
Jag vill att mina köttbullar ska vara riktigt saftiga samtidigt som de ska hålla ihop och smaka GUDOMLIGT!
Så här kommer guiden till hur du får perfekta köttbullar:
Använd 50 % fläskkött / 50 % nötkött. Jag brukar aldrig köpa fläskkött förutom när jag ska göra köttbullar. Det stora felet jag gjort tidigare var att jag använde 100 % nöt. Visst det blir gott, men här ska vi skapa magi!
Häll på en massa kalvfond och en stooooor klick dijonsenap. Sedan ska du blanda i ströbröd som har fått dra i 40 % grädde tills att det nästan blivit hårt.
Skär charlottenlök i små, små, pyttesmå bitar och blanda i.
Knäck ett ägg eller två beroende på hur många köttbullar du gör och häll även i soya så att köttbullarna får den salta men ändå mustiga smaken.
Sedan ska du rulla köttbullarna med blöta händer till runda köttbullar.
Lägg dem sedan i en kastrull med kokande vatten och låt de koka där i 1-2 minuter. Sedan steker du dem i en stekpanna med maaaassa smör och även en skvätt rapsolja.
Servera DIREKT! Ni kan tacka mig sedan för receptet 😉
Vi håller på för fullt nu?
Vi har precis kokat dem?
Haha kul!! =) Skriv gärna sen hur det blev =) =) =)
Godmorgon, har du möjlighet att skriva mer mängderna av allt. Hur mycket köttfärs, ströbröd mm. Glad Påsk
Åhh jag brukar alltid höfta, det är inte alls svårt, testa så lovar jag att de kommer att bli supergoda <3