Ni var många som blev sugna på receptet på denna äppelpaj när jag la ut en bild på den förra veckan! Den har en perfekt blandning mellan sött, sur och salt och huur god som helst! 🙂 MUMS! ♡ Vill ni göra den extra lyxig så gör ni en jättehärlig och krämig hemmagjord vaniljsås till, recept på den hittar ni HÄR. Annars går det lika bra att köpa färdig vaniljsås/visp i affären 🙂
Det viktiga här är att ni använder er av flingsalt och inte byter ut flingsalt mot vanligt salt. Flingsalt bryter av det söta och ger en härlig och supergod smak till pajen ♡♡
Du behöver:
♥ 4 st röda äpplen ♥ 1 tsk kanel ♥ 2 tsk socker ♥ 1 krm flingsalt ♥
♥ 250 g kallt smör ♥ 4 dl vetemjöl ♥ 2 dl havregryn ♥ 3 dl socker ♥ 3 tsk flingsalt ♥
Gör så här:
♥ Sätt ugnen på 225 grader.
♥ Skala äpplena, kärna ur dem och skär dem i så tunna klyftor du kan. ( Se bild ovan). Blanda med kanel, socker och flingsalt i en skål.
♥ Ta nu en ny skål. Skär smöret i bitar och blanda med mjöl, havregryn, socker och flingsalt.
♥ Smöra en pajform. Lägg äppelbitarna längst ner och smula degen över. Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills den har fått en fin färg.
♥ Klar! 🙂 🙂 🙂 🙂
Så här såg den ut innan jag satte in pajformen i ugnen. ♡
…Och så här såg pajen ut efter att den varit i ugnen. MUMS!! ♡ ♡ ♡ ♡
Muuums!! Tack Laila, ska testa receptet under helgen puss 🙂
Åhh!! Då måste du säga vad du tyckte sen!:D <3 Glöm inte att ha flingsalt istället för vanligt salt 🙂 Kram!! <3 <3
Men va gott!
Jaa!! 🙂 Önskar att jag hade en bit sparad till idag <3 <3 🙂 Kram!
Ser galet gott ut 😀 ska få massa äpplen av en arbetskamrat för att göra sådan godsaker :)??
Men åhh vilken snäll arbetskamrat! 🙂 Såå gott!! <3 <3 Kram!