Laila Högfeldt

Abort

Hade en intensiv diskussion idag med en arbetskompis, ( en kille jag gillar väldigt mycket dock!!)

Han var iallafall helt emot abort för han tycker att när en spermie möter en livmoder så är det ett liv.

Och han tycker att dödar man ett sådant liv (barn) även ifall den bara är några veckor, så undrar han om man skulle kunna döda barnet efter 9 månader när det är fött?

Antagligen skulle ingen döda ett nyfött barn, iallafall inte jag.  men jag tycker inte riktigt att det är samma sak som att döda ett barn framför sig som är fött och utvecklat som att döda ett embryo, som det faktiskt heter innan det ens är ett foster eller ett barn.

Tänk ifall du blir våldtagen? Tänk ifall din tjej blir våldtagen, skulle man verkligen vilja behålla det då?

Och ifall man verkligen känner att barnet kommer i fel tidpunkt, ska man verkligen föda och ta hand om ett barn som man inte är redo för och inte vill ha? Jag menar, man tar ju ändå ansvar för ett helt liv. Ska man göra det ska man göra det helhjärtat, så att barnet är önskevärt.

Jag såg ett tv program ”unga mödrar” där en dansk ung tjej adopterade bort sitt nyfödda barn för att hon inte kände att hon kunde ta hand om det. I Danmark, vårt grannland!

Jag tycker att det är bra med abort, absolut inte som att använda som preventivmedel, utan som att använda som en sista utväg, ifall det händer och man känner att det är fel. Ibland ska man inte blanda in känslor, utan bara göra det som känns rätt.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.