Igår fick jag feeling och gjorde mandelvåfflor till barnen. Gissa om de älskade våfflorna? Svar: JA! De var så sjukt goda!
Personligen älskar jag dessa mandelsmörsvåfflor! =) De är fulla med protein, fria från socker, vetemjöl och innehåller ganska lite kolhydrater vilket jag gillar då jag lätt samlar på mig massa vätska om jag äter för mycket kolhydrater på kvällen.
Har du inget våffeljärn så kan du steka smeten på stekpannan, det blir också väldigt gott =)
Totalt tog det 10 minuter för mig att röra ihop smeten och ytterligare 5 minuter för att grädda dem, men jag kör ju med dubbel-våffeljärn så det blir lite fusk för mig. Lägg på 10 minuter till om du har ett enkelt våffeljärn =)
Du behöver (ca 7 st våfflor):
5 ägg, separerade
3 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk stevia strö (eller annat valfritt sötningsmedel)
5 msk mandelmjölk eller annan valfri mjölk
60 gram osaltat smör, smält
60 gram mandelsmör (köps på ex. ICA)
Gör så här:
Separera äggen. Börja med att vispa äggvitan tills att konsistensen är helt fast och det bildas styva toppar. Viktigt här är att använda en helt ren skål.
Ta en annan skål och blanda alla övriga ingredienser till en fin och jämn smet.
Häll försiktigt över, sked för sked, de vispade äggvitorna till blandningen. Försök att få med så mycket luft och fluff som möjligt.
Smörj våffeljärnet och lägg i smet. Grädda och sedan är det klart =)
Så gott