Laila Högfeldt

Biff Rydberg – Recept

I lördags gjorde vi en av våra favorithuvudrätter – nämligen Biff Rydberg. Jag brukar göra den på oxfilé och med senapsmousse. Så sjukt gott och det bästa är att det är så lätt att göra =)

 

Du behöver (4 portioner):

800 gram oxfilé, skurna i tuber

Smör/olja

3 gula lökar

2 dl öl

8 medelstora potatisar, skurna i tuber

Persilja (fryst eller färsk)

4 st äggulor

 

Senapsmousse

1 dl vispgrädde 40 %

1,5 msk socker

1,5 msk bruna senapsfrön

1,5 msk colemans senapspulver

 

Gör så här:

Senapsmousse: Vispa grädden fast. Du ska kunna vända bunken upp och ner. Blanda i resten av ingredienserna och låt dra i kylskåpet tills det är dags att äta.

Råstek potatisen i 50 % smör och 50 % olja. Häll i lite finhackad persilja. När potatisen är klar håll den på svag värme med ett lock över så att den håller sig varm.

Finhacka löken och stek i smör. Häll sedan i ölen och låt ölen koka in i löken. Personligen gillar jag inte öl, den enda gången jag förtär öl är i Biff Rydberg löken. Så bli inte avskräckta om ni inte gillar öl. Håll sedan löken varm.

Hetta upp stekpannan på hög värme. Häll i olja, smör och sist köttet. Salta, peppra och rör hastigt om. Jag brukar bara steka köttet så att den får en stekyta men är lite rosa i mitten. Det tar ca 1-2 minuter.

Servera direkt med en äggula på toppen =)


2017-10-15 01.02.50 1.jpg

2017-10-15 01.02.48 1.jpg

2017-10-15 01.02.46 1.jpg

2017-10-15 01.02.48 2.jpg

2017-10-15 01.02.47 1.jpg

2017-10-15 01.02.49 2.jpg

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.