Laila Högfeldt

Mitt hemliga recept: Solrosbröd med Morot

PSX_20170914_094257

Friyaaaaaay!

Så härligt med helg och för oss här hemma startade helgen klockan två! =) William ville baka morotsbröd som är hans absoluta favoritbröd. Det är det enda bröd han önskade sig till frukost när han fyllde år i somras. Gullet. Så idag satte vi igång och bakade.

Orginalreceptet har mer vetemjöl och mindre rågmjöl, men jag råkade faktiskt ta lika mycket vete som rågmjöl idag eftersom att jag inte tittade så noga i receptet utan bara körde på, haha. Men brödet blev fortfarande väldigt gott. Dock blir det amaizing när man gör receptet enligt originalreceptet som jag bakat efter i så många år. Jag älskar att det inte innehåller något socker utan smakar fantastiskt gott utan att man får i sig sockermängd liknande en burk coca-cola.

Brödet är väldigt enkelt att göra och om ni vill testa tillsammans med era barn så kommer receptet här =)

 

Du behöver (1 Limpa):

25 gram jäst

3 dl vatten

1,5 tsk salt

1 morot

1 dl solrosfrön

1 dl grovt rågmjöl

ca 6 dl vetemjöl

Ägg till pensling

 

Gör så här:

Rör ut jästen i vatten. Tillsätt salt, solrosfrön och riv ner moroten. Arbeta in rågmjölet och så mycket av vetemjölen så att degen släpper från bunken. Jäs under duk i 45 min.

Forma degen till en limpa och lägg den i en smord ovh mjölad brödform. Jäs ytterligare i 30 minuter. Pensla med ägg och solrosfrön.

Grädda i ugnen i ca 25-30 minuter i 225 grader.


 

PSX_20170914_091319

PSX_20170914_091509

PSX_20170914_091131

PSX_20170914_091226

Philip tyckte att det var jättekul att baka. Han satt och sjöng och klappade händerna! Mitt hjärta. 

PSX_20170914_091418

William fick stå för att arbeta in mjölet. Om ni undrar vad prickarna på hans hand är för något så är det antal rundor han sprang på gymnastiken idag. 21 st rundor hann han springa, en riktig kämpe =) 

PSX_20170914_094103 PSX_20170914_094131

PSX_20170914_094203

PSX_20170914_093250

PSX_20170914_092348

PSX_20170914_092456

PSX_20170914_092545

Mitt bröd blev som sagt lite mörkare och lite mer kompakt eftersom att jag hade lika mycket rågmjöl som vetemjöl. 

PSX_20170914_092429

Smör som smälter på det nybakta brödet med en skiva ost på är Lajvet! Sedan unnade vi oss faktiskt ett glas oboy till, det är ju ändå fredaaaag!! =)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Julia

    Mitt bröd blev döbakat eller vad det kallas, skulle nog haft inne det lite längre än 30min. Helt ”fläckigt” av ställen som inte blivit klart.
    Och jag hade inga ägg hemma så penslade med lite smör vilket funkade förutom att solrosfröna inte fäste haha..
    Men annars var det ett väldigt enkelt bröd, och smakade ändå gott trots att det inte var helt klart, kan tänka mig hur underbart det hade varit om det blivit helt klart. ?

    1. lailahogfeldt

      Det funkar nog lika bra! Kör på men ta bara 1 dl. Jag tog för mkt och då blir det inte lika gott ???❤❤ Lycka till och berätta gärna vad du tyckte sen ??