Laila Högfeldt

KATASTROF middag

Igår kom min fina vän Marie över med hennes sambo Björn. Vi hade såå trevligt. Öppnade en flaska bubbel, myste, pratade och åt förrätten Pelle Janzon som är vår favorit.

När vi sedan skulle börja laga huvudrätten som skulle bli Tryffelpasta med oxfilé så slutade det i K A T A S T R O F. Såsen var klar och låg på värmehållning på spisen. Oxfilén var skivade i små kuber och höll på att stekas tillsammans med en klick smör på för att få en perfekt stekyta och färskpastan var på gång och skulle bara kokas i två minuter. När pastan var klar lyfte jag över kastrullen till diskhon och hällde över pastan till ett durkslag. Helt plötsligt känner jag hur det börjar ryka något enormt från spisen. Det bara vällde ur stora rökmoln ur tryffelsåsen och det luktade bränt! Inom loppet av tre sekunder var hela spisen ett enda rökmoln.

Spisplattan hade ändrat såsens temperatur från värmehållning till powerboost vilket gjorde att såsen med både grädde och massa parmesan fullkomligt brände sönder och rök som att det brann. Spisen kan vara lite ”dum” för kommer det några droppar vatten där man ändrar temperatur så tror spisen att det är ett människofinger som ändrar och då reglerar den temperatur efter vad den tror är rätt. Låter kanske lite skumt men det har hänt tidigare, dock inte så att det har blivit en så här katastrof för jag brukar oftast se det och ändra tillbaka direkt.

Björn fick stå under brandlarmet och fläkta som en galning för att brandlarmet inte skulle gå, kastrullen fick jag sätta ut  så att inte hela huset skulle fyllas med rök och såsen var givetvis förstörd! Så typiskt!

Sedan hjälptes jag och Marie göra en ny sås. Det gick ganska snabbt när vi hjälptes åt och och middagen blev räddad =)

IMG_20170804_123245_982

Bild på förrätten =)

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.