I helgen gjorde jag en magisk god rabarberkladdkaka med pajsmulor på toppen. En riktig 10-poängare och hela kakan blev uppäten på direkten! Rabarbernas syrliga smak i kombination med kladdkakan och pajsmulorna på toppen som ger hela kakan en skön crunch var verkligen pricken över i:et. =) Här kommer receptet.
Du behöver:
Kladdkakan:
200 gram osaltat smör
2 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 tsk vaniljextrakt
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 nypa salt
Fyllning:
3 stjälkar rabarber
1 msk potatismjöl
2 msk strösocker
1 krm kardemumma
Topping:
1,5 dl råsocker
1,5 dl kokosflingor
1,5 dl havregryn
2,5 dl vetemjöl
200 gram smör
1 nypa salt
Gör så här:
– Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allting till en smet. Häll smeten i en smord springform ca 24 cm.
– Skala rabarbern och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en skål, häll i potatismjöl och socker och rör om. Strö sedan över rabarberbitarna på kladdkakssmeten och strö över lite kardemumma.
– Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen. Strö sedan över rabarberkakan.
– Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna. Går även att förbereda, ställ i så fall in den i kylskåpet med plastfolie över när kakan har svalnat och låt kakan bli rumstempererad innan du serverar den =)
– Servera med vaniljsås eller vaniljglass =)
Åh så gott, måste testas ?
Jaa det tycker jag =) <3