Laila Högfeldt

Rabarberkladdkaka med pajsmulor

IMG_20170722_235629_103

IMG_20170722_235650_513

I helgen gjorde jag en magisk god rabarberkladdkaka med pajsmulor på toppen. En riktig 10-poängare och hela kakan blev uppäten på direkten! Rabarbernas syrliga smak i kombination med kladdkakan och pajsmulorna på toppen som ger hela kakan en skön crunch var verkligen pricken över i:et. =)  Här kommer receptet.


Du behöver:

Kladdkakan:

200 gram osaltat smör

2 dl socker

1 msk vaniljsocker

1 tsk vaniljextrakt

2 ägg

2 dl vetemjöl

1 nypa salt

 

Fyllning:

3 stjälkar rabarber

1 msk potatismjöl

2 msk strösocker

1 krm kardemumma

 

Topping:

1,5 dl råsocker

1,5 dl kokosflingor

1,5 dl havregryn

2,5 dl vetemjöl

200 gram smör

1 nypa salt

 

Gör så här:

– Sätt ugnen på 170 grader. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allting till en smet. Häll smeten i en smord springform ca 24 cm.

– Skala rabarbern och skär den i små bitar. Lägg bitarna i en skål, häll i potatismjöl och socker och rör om. Strö sedan över rabarberbitarna på kladdkakssmeten och strö över lite kardemumma.

– Nyp ihop alla ingredienser till smuldegen. Strö sedan över rabarberkakan.

– Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Låt svalna. Går även att förbereda, ställ i så fall in den i kylskåpet med plastfolie över när kakan har svalnat och låt kakan bli rumstempererad innan du serverar den =)

– Servera med vaniljsås eller vaniljglass =)


IMG_20170722_235518_552

IMG_20170722_235542_737

IMG_20170722_235650_513

IMG_20170722_235629_103

IMG_20170722_235610_630

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.