Igår kväll gjorde jag en jättegod chiapudding som fick stå över natten till idag. Det luktade himmelskt gott i köket när jag tillagade chiapuddingen. Så gott att till och med Niclas som stod bredvid och gjorde iordning sin matlåda inför sin arbetsdag idag sa att det luktade gott. Och det blev en riktig hit här hemma idag =). När jag vaknade hade jag två sms som lyste på min skärm där Niclas skrev att den var otroligt god 🙂
Rödbeta innehåller så himla många hälsofördelar. Därför är det toppen att man kan få i sig en dos med rödbeta redan på morgonen. Jag tyckte dock inte att chiapuddingen smakade så mycket rödbeta utan jordgubbssmaken tog över. Mums, mums, mums säger jag bara! Testa och tacka inte mig sedan. Det är ni själva som sätter prägel på er morgon! =)
Du behöver (2 portioner):
6 st jordgubbar
1 liten rödbeta
2 dl valfritt mjölksubstitut
3/4 dl chiafrö
1 tsk vaniljextrakt. Vaniljpulver fungerar också.
1 msk stevia strö
Gör så här:
Skala och tärna rödbetan. Koka i 15 minuter eller tills dess att rödbetan blivit mjuk.
Lägg jordgubbarna, mjölk, rödbetorna och vaniljextraktet i en skål och mixa till en slät blandning.
Blanda i chiafrö och häll sedan upp i två skålar/glas. Låt stå över natten eller i minst 4-5 timmar.
Toppa med valfri frukt, granola eller ät den precis som den är. ♡
Läs även:
Hej, om man byter ut jordgubbarna mot blåbär. Hur mycket/många ska man ha i?
Ta ca 200 gram ??
Åh låter jättegott det där :D. Brukar göra chiapudding men inte så här 🙂
Så kul att du gillar det =) Jag tycker att du ska testa =) KRAM!
Har faktiskt aldrig smakat chia-pudding men nu blev jag ju väldigt sugen på att testa detta!!!
Åhh så kul!! =) Hoppas att du testar =)
Åh vad gott det låter! Det första som jag tänkte när jag såg bilderna var sluurp! Måste provas. Kanske ska locka ut mannen i köket då så han får känna de goda dofterna. Gillar din blogg alltmer du har verkligen lite av allt och är duktig på att inspirera och entusiamera! Kram Christina
Åhh vad kul att du tycker att det ser gott ut =) Ja det får du göra =) Tips är att använda färska jordgubbar, det luktar och smakar lite mer tycker jag 😉 😉 Men åhh vad glad jag blir!! Tack snälla! Nu gjorde du min dag!! STOR KRAM!!