I lördags gjorde vi en av våra favorithuvudrätter – nämligen Biff Rydberg. Jag brukar göra den på oxfilé och med senapsmousse. Så sjukt gott och det bästa är att det är så lätt att göra =)
Du behöver (4 portioner):
800 gram oxfilé, skurna i tuber
Smör/olja
3 gula lökar
2 dl öl
8 medelstora potatisar, skurna i tuber
Persilja (fryst eller färsk)
4 st äggulor
Senapsmousse
1 dl vispgrädde 40 %
1,5 msk socker
1,5 msk bruna senapsfrön
1,5 msk colemans senapspulver
Gör så här:
Senapsmousse: Vispa grädden fast. Du ska kunna vända bunken upp och ner. Blanda i resten av ingredienserna och låt dra i kylskåpet tills det är dags att äta.
Råstek potatisen i 50 % smör och 50 % olja. Häll i lite finhackad persilja. När potatisen är klar håll den på svag värme med ett lock över så att den håller sig varm.
Finhacka löken och stek i smör. Häll sedan i ölen och låt ölen koka in i löken. Personligen gillar jag inte öl, den enda gången jag förtär öl är i Biff Rydberg löken. Så bli inte avskräckta om ni inte gillar öl. Håll sedan löken varm.
Hetta upp stekpannan på hög värme. Häll i olja, smör och sist köttet. Salta, peppra och rör hastigt om. Jag brukar bara steka köttet så att den får en stekyta men är lite rosa i mitten. Det tar ca 1-2 minuter.
Servera direkt med en äggula på toppen =)
Good post