Idag gjorde jag äppelkakor till mellanmål. Detta mellanmål är verkligen perfekt. Smakrika och krispiga äppelskivor men mjukt jordnötssmör på toppat med osötad granola.
Visste ni att äpple är den näst mest populära frukten i Sverige? Det lästa jag i en undersökning som ICA har gjort. Enligt kinesisk medicin så stärker äpple hjärtat, släcker törsten, är bra för lungorna och håller kroppen på en bra vätskebalans. Äpple innehåller massa antioxidanter, vitaminer, mineraler och fibrer som kroppen älskar. Dessa äppelkakor är ett perfekt sätt att äta äpple på som mellanmål när man är sugen på något lite extra =)
Detta recept funkar lika bra med mandelsmör, eller om du är allergisk mot mandel så kan du testa med solrossmör eller pumpafrösmör =)
Du behöver (ca 8 bitar):
1 äpple
Jordnötssmör gjort på 99,9 % jordnötter
Valfri topping. Jag använde Paulúns granola som inte innehåller något tillsatt socker.
Gör så här:
Skiva äpplet i lagom tjocka skivor. Ta bort kärnhuset.
Bre på jordnötssmör och toppa med valfri topping!
Klar =) =)
Ps. Passar även perfekt inför tv-soffan till helgen =)
Bra tips! 😀
Tack <3 <3 Kram!
Så gott det låter 🙂
Tack =) =)
Jag älskar dina recept. Tack! Ska absolut testa detta.
Vad roligt =) Vad glad jag blir =) <3
Tack så mycket flr tipset det ska jag testa. Man kan steka äpple bitar o kanel också eller ha i ungnen med kanel som ditt banan godis. Kom nyss på att jag även tyckte dit banangodis hjälpte. Kram ❤️
Vilket bra tips! Det måste jag testa =) KRAM! <3
Åh gott! Jordnötssmör är ju det bästa som finns ?
Eller hur!! =) Såå gott =) =)