Laila Högfeldt

Veckans fråga: SPF i dagkräm

Hej Laila. Älskar din blogg och alla tips om allt möjligt. Använder du en dagkräm med SPF och vilken i så fall? Någon du kan rekommendera? ?

 

Svar: Hej och TACK! Vad glad jag blir! <3 Jag använder SPF 50 varje dag i ansiktet och har två stycken jag varvar mellan just nu. En från Dermalogica och en från Dermaceutic.

Dermalogica har jag använt i flera år och Dermaceutic köpte jag innan sommaren bara för att testa på ett nytt märke och för att jämföra lite. Jag vill ju inte dö dum, hehe ;).

Jag tycker att båda är väldigt bra och skyddar mot solens UVA och UVB strålar (läs mer om skillnaden här). Båda kan man använda som dagkrämer, men jag brukar grunda med en av dessa solkrämer för att sedan lägga min vanliga dagkräm över. Jag älskar ju fukt i ansiktet och jag kan uppleva att jag blir lite torr om jag endast använder solkrämerna utan en vanlig dagkräm över. Men som sagt, det kanske bara är jag och mitt behov av fukt i ansiktet.

Om du vill köpa en av krämerna rekommenderar jag att du går in till en hudterapeuft som har båda produkterna i salongen och testar konsistensen på handen för att se vilken du gillar bäst. Jag kan känna att Dermalogica är lite tunnare i konsistensen och lättare smälter in medan Dermaceutic är lite tjockare men samtidigt stramar upp ansiktet mer och gör den ”fastare och spänstigare”. Båda har sina för- och nackdelar så vilken man ska välja är en smaksak =)

Ingen av produkterna täpper till porerna i ansiktet vilket kan ge finnar så som vanliga SPF för kroppen kan göra. När jag var yngre och solade undvek jag att lägga SPF i ansiktet just för att jag alltid fick finnar av den. Då visste jag inte att det fanns SPF speciellt för ansiktet som man inte fick finnar av.

Tänk om man var klok som en 28-åring när man var 16 år. Drömmen! Då fanns ju inte bloggar och internet på samma sätt som idag. Idag får man ju reda på allt genom en enkel googling.

 

Hoppas att mitt svar hjälpte dig! =) STOR KRAM!

Screenshot_20170920-125955

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Becca

    Använder du fler av Dermalogicas produkter som du kan rek? Endast använt avtive moist och jag upplevde den som lite för fuktfattig för min hy.. Kram?

    1. lailahogfeldt

      Åhh.. ska kolla när jag är hemma vad min dagkräm heter. Men jag kan varmt rekommendera daily microfoliant som är en daglig peeling =) KRAM! <3