Laila Högfeldt

6 sminktips

Vissa dagar älskar jag att sminka mig mer noggrant och andra dagar vill jag vara totalt helt osminkad från morgon till kväll. Finns det inget mitt i mellan? Jo, vissa dagar vill jag bara sminka mig lite lätt för att få en fräsch look men samtidigt göra det inom loppet på två minuter.

Här kommer en snabb lista på smink jag alltid använder när jag ska försöka få till en naturlig look men samtidigt se fräsch ut:

 

Primer. Typ en småbarnsmammas bästa vän. Den gör huden strålande, fäster min foundation så att den sitter perfekt hela dagen trots hundra pussar och kramar från de små, samt ger huden en massa lyster så att man ser ut som ”million dollar babe” trots att man inte alls ser ut som det. Jag använder alltid den HÄR.

 

Ögonbrynspenna. Just ögonbryn är så viktigt och ett välformat och snyggt ögonbryn kan lyfta hela ansiktet! Sminkar jag mig mer ”noggrant” så använder jag alltid ögonbrynsskugga, ögonbrynspenna och avslutar med ögonbrynsgel för att hålla dem på plats. Men gör jag en snabb sminkning räcker det med en bra ögonbrynspenna. Jag använder den HÄR som är super och lätt när man vill skapa ögonbryn snabbt och enkelt.

Vill ni läsa på mer om just ögonbryn har jag gjort ett inlägg med grunder inom ögonbryn HÄR

 

Foundation. Det är ett måste. Jag använder den HÄR som är en BB cream. Den är både är täckande och gör min annars trötta mammahy stålande.

 

Matt läppglans. Ja. Läppar gör mycket och kan lyfta en hel osminkad look så att man ser fräsch och sofistikerad ut. Testa om ni inte tror mig =)

 

Contouring. Jag brukar ta lite mörkare skugga och snabbt dra penseln under kindbenen, på pannan, näsan och även lite som en ögonskugga.

 

Rouge. Jag brukar dutta lite, lite rouge på kinderna så att ansiktet får liv.

 

– Matt puder. Sist men inte minst avslutar jag med ett matt puder. Just nu använder jag den HÄR som är super =)

 

Allt detta tar ca 2 minuter att applicera, alltså näst intill ingen tid alls men det gör så mycket för att känna sig pigg och fräsch hela dagen. 

IMG_1983

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Har du tips på någon bra concealer? Har sett att du i dina smink videor på youtube gillar Nars men den verkar svår att få tag på. Är det någon annan du tycker är bra? Tack för en jättebra och inspirerande blogg =)

    1. lailahogfeldt

      Jag tycker även att MAC har bra concealer, har du testat de? =) Ja Nars kan vara lite svårt, finns på Sephora om du har vägarna förbi Sthlm, Gbg eller Malmö. Mac är nog lite lättare att få tag på =) TACK själv! Vad gullig du är! =)

  2. Arhimat

    Har verkligen velat testa Jane iredale foundation för ja tycker din hy är perfekt! Vilken Foundation använde du innan och tycker du att den påminner om ett annat märke? Ja använder Chanel och den älskar jag, har även köpt Georgia Armani illuminos silk, jätte fin men inte alls så täckande . Jag har helt problemfri hy men gillar ändå att en foundation skall vara lite täckande. Puss

    1. lailahogfeldt

      Men åh tack!! =) Innan använde jag ”Fit me” från Maybelline men den är inte i närheten av lika bra som Jane Iredale tycker jag. Jag är precis som dig, har bra hy men gillar när den är lite täckande. Jag kan tänka mig att Chanel och Armani också har foundation som är bra =) Om du känner att du är nöjd med de så kör vidare =) Puss & KRAM! =)

  3. Arhimat

    Har verkligen velat testa Jane iredale foundation för ja tycker Stein hy är perfekt! Ville. Foundation använde du innan och tycker du stt den påminner om ett annat märke? Ja använder Chanel och den älskar jag, har även köpt Georgia Armani illuminos silk, jätte fin men inte så täckande. Puss