Laila Högfeldt

Massa inspo till huset =)

Äntligen är ritningen till övervåningen klar och arkitekten har skickat in ritningen till kommunen för att ansöka om bygglov. Vi håller tummarna för att allt går igenom så snabbt som möjligt =)

Eftersom att vi vill få igenom bygglovet utan komplikationer så har vi valt att hålla oss till detaljplanen i området vilket är en övervåning med snedtak. Helst vill man ju ha raka väggar överallt men då måste vi avvika från detaljplanen och då kanske inte grannarna blir så glada, så därför valde vi att göra samma som våra grannar så att huset smälter in i området. Våra grannar är iof världens snällaste, men man vet ju aldrig, det kan ju vara någon som bor längre bort som blir sur och det sista vi vill är att ha massa tjafs. Detta kommer att bli jättebra ändå =)

Jag har redan börjat att googla på massa inredningsinspo och här kommer lite saker som jag har tänkt att applicera i vårt hus:


Vårt sovrum kommer att ha stora fönster från golv till tak som vätter mot sjön och precis som på bilden här nedan är det fint att ha ett litet nätt skrivbord och en vacker stol framför fönstret. Det vill jag också ha om det får plats =)

6924129


Vårt badrum på övervåningen kommer att ha snedtak och precis som på bilden är det väldigt fint att kakla även på snedtaket för en mysigare känsla =)

9d0cc3df5db17c327fd7f22f98af9b86


En den av vårt sovrum kommer också att ha snedtak och hur bra är inte denna lösning med inbyggda garderober i snedtaket? Det kommer jag att satsa på, man kan aldrig ha för många garderober =)

02e074b6bd10db9edd50187bb86cd28f


Detta har ju inte med utbyggnationen att göra men jag trillade även över ett hus på hemnet och tyckte att deras uterum var så bra! De har byggt ett utekök och matsal med tak över och skjutglasdörrar så att man kan öppna upp och även stänga igen. När vädret tillåter kan man ju bara bära ut bordet om man hellre vill sitta i solen. Själv tycker jag att det är väldigt behagligt att äta i just skuggan så detta måste verkligen bli ett framtida projekt =)

6881713

Bild på deras utekök =)

6881745

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.