Som jag nämnt någon gång tidigare så går Niclas som ”fiskallergiker”. När han var liten så blev han itvingad fisk av dagis och grät sig igenom varje dag som han visste att det var fisk till lunch. Tillslut kände Niclas föräldrar att lunchen på dagis, beroende om det var fisk eller ej, präglade hans dag så mycket att de skrev in honom som fiskallergiker. Och så har det fortlöpt, han äter inte fisk. Skaldjur är ok men ingen fisk.
Men igår när vi var på en restaurang här i Marbella så valde vi båda ”Tempura med lemon sole” till huvudrätt. Vi båda trodde att ”lemon sole” var ett citrontillbehör och att själva tempuran skulle bestå av räkor. När rätten väl kom in och jag tog min första tugga kände jag direkt att det var fisk.
”Det är ju fisk”, sa jag till Niclas lite undrande.
”Nej, det är ju räka”, sa Niclas.
”Ja, jag skoja bara”, sa jag. ”Men visst är det gott?”, fortsatte jag.
”Jaaa, jättegott”, svarade Niclas.
Då kände jag att jag inte kunde förstöra hans huvudrätt genom att berätta att han satt och åt fisk. Han tyckte ju att det var gott och han är ju verkligen inte allergisk på riktigt. Så Niclas åt upp hela rätten och tyckte att det var jättegott.
När efterrätten var uppäten kände jag att jag var tvungen att berätta för honom om att han precis ätit en hel rätt med friterad fisk. Jag filmade faktiskt allt till vloggen och ja, hans reaktion får ni se när på vloggen sen. Men jag tyckte lite synd om honom. Han fick lite kväljningar och först trodde han inte på mig. Haha. Stackaren!
Men nu har han ätit en hel rätt med fisk. Hur sjukt? För honom är detta jättestort och ett nytt steg i hans matkultur.
Vad tror ni? Kommer han börja äta fisk nu?
Tyvärr glömde jag ta kort på tempuran. Här kommer en bild på förrätten som var karamelliserad getost med äpple, bacon, apelsin, valnötter, honung etc. Så gott! =)
Och bild på efterrätten som var banoffee =) MUMS!