Igår ändrade vi om våra planer. Istället för att fortsätta på Algarvekusten mot Sagres som även kallas för ”världens ände” och är Europas västligaste kust så ringde jag mormor och frågade vad de hade för sig nu i veckan.
”Ingenting”, svarade mormor.
”Bra, då kommer vi”.
Några minuter senare var vårt hotell i Sagres avbokat och vi styrde bilen mot Costa Da Caparica som ligger en bro bort från Lissabon. 2 h och 20 minuter senare var vi framme.
Så härligt att vara här och mormor och morfar är verkligen bäst! De (mormor) hade lagat en jättemysig lunch åt oss + efterrätt. Sedan tog vi en promenad till en lekplats och gick längst strandpromenaden. Efter det gick vi ut och åt middag på vår favoritrestaurang. En så härlig dag och dagen idag kommer att vara minst lika underbar! Idag ska vi hänga med mormor, morfar och deras kompisar på stranden. Det ska bli spännande att se hur alla strand”tanter” kommer att flockas kring Philip. Förra året ville alla turas om att bära på honom. Men då var han bara sex månader och inte alls lika mammig och blyg för okända människor som han är idag.
Morfar, Philip och William styr stegen mot lekplatsen ♡
Mormor lekte med Philip på lekplatsen. ”Blir han aldrig trött?”, undrade hon. ”Jösses vilken energi”.
Dessa physalis plockade mormor med sig från deras villa som ligger 2 km bort från lägenheten. De har nämligen även en villa som morfar byggde tillsammans med sin far när mormor och morfar var unga. I deras trädgård har de en massa fruktträd, bland annat ett enormt fikonträd, citronträd, lime, körsbär, physalis och en rad fruktträd till. Drömmen! #jag.vill.också.ha.hundra.fruktträd.
Bild från stranden. Det lockade att springa ner, lägga ut en handduk och bara låta solens strålar bränna mot kroppen för att ta en powernap till en bra podcast.
Bild från min förrätt som jag delade med Philip. MUMS vad god laxtartaren var! =)
Jag och Niclas delade på ytterligare en förrätt som var friterad ost. Välkommen till himmelriket…
.. och en kanna med Sangria gjord på vitt vin. Har ni testat det? Oftast brukar man göra sangria på rött men jag tycker att vitt vin är snäppet godare. Helst ska det vara blåbär, björnbär, hallon, jordgubbar och vinbär i. MUMS!!
Bild på huvudrätten som var friterad sushi som innehöll räkor, lax och mango. Topping var löjrom, rostad lök och annat smått och gott. Såsen under var någon mangosås. Så sjukt gott!!
Mums!!! Mat är bäst 😉 Hade också en riktigt god mat/vinhelg! Njut o kram-hoppas på fler restaurang vloggar;) Becca?
Låter mysigt! =) Tack bästa du! Kram!!
Åh spännande med färsk och egenodlad physalis lyx 😀
Eller hur =) Vill också ha =)<3