Laila Högfeldt

Rostad banan SMASH =)

IMG_20170508_094529_967

Har ni testat att rosta banan? När den rostas i ugnen så karamelliserar värmen sockret i bananen, vilket gör att det blir otroligt gott och nästan som att man lagt till socker själv.

När jag är sötsugen men ändå inte vill äta något onyttigt så brukar jag ibland rosta banan och äta det tillsammans med grekisk yoghurt. Är det rätt säsong så tillsätter jag även lite skivade jordgubbar =) Så gott 😀 ♡


Du behöver:

1 banan

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader.

Skala bananen och lägg den på ett bakplåtspapper. Mosa den med en gaffel.

Rosta den i ugnen i ca 12 minuter tills den är gyllenbrun på toppen.

Ät som den är eller med ditt favorittillbehör.

 

IMG_20170508_094549_468

På bild: Rostad banan med Grekisk Yoghurt ♡

IMG_20170508_094529_967

IMG_20170508_094607_786


Läs även;

SÅ SMART IDÉ – REAR UT ÖVERBLIVEN MAT ISTÄLLET FÖR ATT SLÄNGA!

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. EVELINA

    Har aldrig testat, men det låter jättegott! Visste inte det där om att bananen karamelliseras heller. Måste testa någon dag, tack för tipset! 🙂