Laila Högfeldt

Bokat spontanresa + utbrändhet!

Niclas ringde mig i morse och undrade om inte jag ville åka utomlands till helgen.

”Jo, men vart vill du åka?”, undrade jag.

”Mallorca”, svarade han. ”Jag känner att jag måste få en minisemester, jobbet tar väldigt hårt på mig just nu”.

Så sagt och gjort, vi bokade en resa till Palma! Vi åker redan i övermorgon, alltså på onsdag och kommer hem på söndag. Vädret ser ut att bli kanon och jag tror att det är viktigt att man lyssnar på sin kropp när den säger ifrån om man har möjlighet. Det finns nämligen inget företag som kommer att tacka dig för att du bränner ut din kropp.

Jag har sett många runt omkring mig som kämpar på och som tillslut går in i väggen. Personligen har jag ingen erfarenhet av det, men ibland brukar jag tillåta mig själv att ta ett break och andas. Ni vet en sådan dag där man känner att man önskar att man kunde stanna i sängen hela dagen och verkligen vila upp sig. Dagar som kroppen bara skriker ”Jag orkar inte mer”. Man gör ju inte det om man inte är sjuk, utan oftast kämpar man på… tills kroppen tar slut. Jag menar att om man har en dag eller en period där man verkligen känner att ”idag hade jag verkligen behövt vara hemma” så ska man ta dagen till att vila upp sig. Annars kanske det slutar med att man är hemma sjukskriven en lång period istället och det är ju verkligen inte kul. Självklart ska man kämpa på och visst är det svårt att gå upp ur sängen ibland. Jag menar inte att man ska vara hemma så fort man känner att det är lite motigt, utan istället dagar där du känner att ”nu orkar jag inte mer för snart tar jag slut”.

Vad tror ni? Tänker jag rätt eller fel? 

Jag har varit på Mallorca en gång tidigare, sommaren 2014. Då bodde vi i ett område som heter Alcudia. Så mysig stad =) Här kommer lite bilder från när vi var där =)

20170508_130310

Jag gick med vagnen i gamla stan. Så mysigt. Där satt William  i vagnen =)

20170508_130338

Vi åt så sjukt goda sallader. Här tog jag en räksallad och så drack vi alltid supergoda Sangria till =) MUMS!! ♡

20170508_130420

Lite shopping för Niclas ♡

20170508_130435

Bild på vår älskade lilla William. Tänk så liten han var där. Mammas första lilla kille ♡ ♡ ♡

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanna

    Så härligt att kunna åka iväg med kort varsel! Blir säkert jättebra för er. Vad gäller utbrändhet tror jag att det är ett svenskt fenomen? Har nog aldrig hört någon i Usa som råkat ut för det. Eller…i alla fall har jag aldrig hört talas om någon som blivit sjukskriven för det här.

  2. Becca

    Tack för fina komplimangen på min blogg:) Tipsar dig mer än gärna! Taxi är billigt där,priserna generellt tyckte jag var betydligt lägre än i Barcelona,mysigare i Palma med! Saluhallen som heter något med Olivar är mitt bästa tips för en god lunch där det känns äkta spanskt-bra priser och jättegoda skaldjur,tapas o sushi b.la. Ett litet tåg som går till vackra Sollér ett annat tips. Abaco bar var något alldeles speciellt. Middagarna är nog bäst i gamla stan och den lite trendigare delen! Vi bodde på Gran Melia Victoria som var väldigt lyxigt och låg nere vid hamnen,fin utsikt! Kram?

    1. lailahogfeldt

      Tack Becca för alla bra tips! Vi kollade faktiskt på det hotellet du föreslog men det var fullbokat! Men det såg jättefint ut =) Får ta med mig tipset till nästa gång =) Kram! <3

    2. lailahogfeldt

      Tack Becca för alla bra tips! Vi kollade faktiskt på det hotellet du föreslog men det var fullbokat! Men det såg jättefint ut =) Får ta med mig tipset till nästa gång =) Kram! <3

  3. Becca

    Palma stad är jättehärligt!! Varit där några ggr:) Ser fram emot härliga bilder och så avis att ni reser så ofta.. Härligt!! Stor kram?

    1. lailahogfeldt

      Gullig du är, ska försöka lägga ut massa bilder =) Har du några tips så tar jag gärna emot allt =) <3 <3 <3

    1. lailahogfeldt

      Ja, vädret är ju inte det bästa just nu. Så kallt här i Borås.. brr 😛 Hoppas på värme ASAP =)

  4. Norahsmamma

    Jättebra beslut tycker jag. Viktigt att lyssna å sig själv när man inte mår bra och på en resa försvinner ju alla måsten = mer vila. Trevlig resa…älskar Palma!

  5. Dema- gravid igen

    Vad härligt att ni har möjlighet att bara sticka sådär! Jag tror det är viktigt att lyssna på kroppen om den säger att den inte mår 100! Hoppas ni får en bra resa:)