Alltså lunchen jag åt idag! Helt fantastiskt gott!! Och sriracha såsen är så beroendeframkallande, otroligt gott alltihop! =) Jag räknade ut att det bara är 296 kcal i hela portionen vilket jag tyckte lät konstigt först, men efter att ha dubbelkollat så stämde det faktiskt. Jag själv räknar inte kcal, däremot tycker jag att det är intressant att se hur mycket protein, kolhydrater och fett det är i mina måltider och så här såg det ut:
22 gram kolhydrater, 26 gram protein och 11 gram fett. Snacka om bra fördelning 😉
Vill ni göra samma så behöver ni (2 portioner):
230 gram rå lax ♥ 2 msk sojasås
0,5 tsk risvinäger ♥ 0,5 tsk sriracha ♥ 0,5 tsk sesamolja
Inlagd gurka
4 msk risvinäger ♥ 4 msk vatten
2,5 msk honung ♥ 0,5 tsk salt ♥ 1/4 tsk chili flakes
Sriracha sås:
1 msk sriracha ♥ 1 msk grekisk yoghurt
Tillbehör:
Edamebönor, Avokado, morot, rödkål, spenatblad, inlagd ingefära
Gör så här:
Blanda alla ingredienser till laxen. Tärna laxen och häll blandningen över. Täck med plastfolie och ställ i kylskåp.
Skiva gurkan tunt. Blanda alla ingredienser till gurkan och häll över gurkskivorna. Låt stå medan du tillagar resten av salladen.
Blanda siracha med grekisk yoghurt.
Lägg sallad i botten på en tallrik. Toppa med resten av ingredienserna =)
Klar!
Läs även: