Laila Högfeldt

Frukost cheesecake med banan!

IMG_20170420_114828_048 (kopia)

Jag vet inte hur många gånger jag har drömt om att äta cheesecake till frukost. Det brukar jag självklart inte göra med tanke på att jag älskar att starta dagen med en god och hälsosam frukostvana. Men efter att ha köpt en frukost-cheesecake i NYC så blev jag så inspirerad att jag var tvungen att testa att göra en här i Sverige, och GISSA om den blev GOD?!?!

Nu kan jag äntligen äta cheesecake till frukost och samtidigt behålla mina goda frukostvanor =) Den funkar givetvis även att ha som mellanmål eller till ett tillfälle när du vill ta fram något gott att äta på kvällen men samtidigt vara nyttig 🙂


Du behöver (2 stycken):

♥ 4 msk havregryn* 

♥ 2 msk osötad äpplemos** 

♥ 200 gram lätt crème fraîche ***

♥ 1/2 msk stevia strö/honung/agavesirap****

♥ 1/2 banan 

♥ 1/2 tsk majsstärkelse 

♥ 1/2 tsk vaniljpulver eller vaniljextrakt 

♥ mini ugnssäkra formar/stora muffinsformar

* Byt ut mot glutenfria havregryn om så önskas.
** Går givetvis att ta vanligt äppelmos.
*** Går att ta original för högre fetthalt eller imat för vegansk.
**** Välj det alternativ som du föredrar.

 

 

Gör så här:

♥ Värm ugnen till 150 grader

♥ Mixa havregrynen i en matberedare i ca 20 sekunder.

♥ Blanda havregrynen med äppelmoset. Fördela lika mycket deg i formarna, tryck till i bottnarna och ställ formarna i mitten av ugnen i ca 8 min. Låt svalna.

♥ Blanda resten av ingredienserna. Bred fyllningen ovanpå botten och grädda i ytterligare 20-22 minuter. Håll koll, för de ska fortfarande vara lite dallrigt i mitten när du tar ut dem.

♥ Låt dem svalna i rumstemperatur. Täck dem sedan med plastfolie och låt stå i kylskåpet i minst tre timmar innan du äter dem =) Kan med fördel förberedas dagen innan för att äta till frukost.


IMG_20170420_114727_087

IMG_20170420_114754_183

IMG_20170420_114828_048

IMG_20170420_114644_778


Läs även:

TIPS MOT SÖTSUG!

12 SAKER JAG INTE VISSTE INNAN JAG VAR HÖGGRAVID

6 INREDNINGSTIPS FÖR HALLEN

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mitha Lindkvist

    Skulle man kunna byta bananen mot nån annan frukt? Har svårt för smaken men det lät så trevligt med cheesecake till frullen ! ?

  2. Angelica

    Har precis gjort en sats,??. Hade bara fullfet crème fraiche hemma, men tog hälften minimjölk istället. Verkar funka!. Tack för receptet?