Förra veckan gjorde jag så otroligt goda avokado pommes att jag bara måste dela med mig av receptet. Det är alltså färsk skivad avokado som har ett krispigt överdrag av panko ströbröd och som sedan ugnsbakas tills de är perfekt krispiga! Ni måste testa!?
Du behöver:
2 avokado, skivade ♥ 1/2 citron ♥ salt/peppar ♥ 4 msk mjöl ♥ 1-2 ägg, vispade ♥ 2,5 dl panko ströbröd ♥ 2 msk olja
Gör så här:
♥ Sätt ugnen på 200 grader
♥ Pressa citronsaften över avokadoskivorna (detta för att de ska behålla färgen).
♥ Salta och peppra avokadobitarna.
♥ Vänd avokadobitarna i mjöl, doppa dem sedan i ägg och vänd dem sist i panko ströbröd.
♥ Placera avokadobitarna på bakplåtspapper och ringla alternativt spraya olja över.
♥ Grädda i ca 15 minuter eller tills de är gyllene och krispiga. Vill du ha dem extra krispiga kan du öppna ugnen försiktigt och ringla/spraya på lite extra olja efter halva gräddningstiden.
Servera dem med din favoritdipp.
Ps: Avokado pommes kan förvaras i kylskåpet i upp till 24 timmar. Ställ ut dem ca 30 minuter innan så att de hinner bli rumstempererade eller rosta dem i brödrosten om ni vill ha dem lite krispigt varma =)
Finns det något godare är mjukt och krämigt på insidan och krispigt på utsidan? ?
Jag gjorde en smokey sås till som smakade jättegott. Jag blandade gräddfil med Texas Longhorns steaksauce. Då blir såsen så där krämig, lagom rökig, söt och full med smak. ?
MUMS!! ♡ ♡ ♡
Läs även:
Åh gud detta måste jag testa 😀
Ja det tycker jag =)
Älskar avocado så måste testas! 😉
Det tycker jag =) =)