Laila Högfeldt

Nerpackat i handbagaget =)

packa i handbagage

Jag brukar inte ha med mig så mycket på mina flygresor när jag reser utan barn. Det mesta i ät- och drickväg går ju att köpa uppe i luften och det är ganska skönt att packa lite lättare och bara det ”nödvändigaste”.

 

 

Ett måste är ju laptopen. Det är så kul att man nu, år 2017 kan blogga från flygplanet! Så bloggen kommer att uppdateras trots att vi är uppe i luften =)

Sedan tycker jag att det är skönt att ha med sig en varm tröja i fall det blir kyligt. Även stödstrumpor är jätteskönt att ha när man flyger långt eftersom att mina fötter och händer oftast blir jättesvullna annars. Första gången jag hade stödstrumpor var nu i januari när vi reste till Thailand och vilken skillnad! Fötterna var inte alls svullna och jag märkte även skillnad på mina händer. Oftast brukar mina händer svullna så mycket att mina vigselringar sitter jättetajt och nästan gör lite ont, men nu satt även dem som vanligt. Så tumme upp för stödstrumor när man reser långt! =)

Annars packar jag det vanliga. En nackkude är jätteskönt att ha med. På fotot tog jag en av Williams kuddar för att den passar inlägget mer (flygplan + värdskarta), haha =) Den ska jag inte ha med utan jag ska packa en riktig nackkudde.

Mobil och hörlurar är ett stort MÅSTE! Skulle jag glömma dem skulle jag få panik! Jag älskar att sätta på podcast och luta mig tillbaka i sätet. Jag vet att många har med sig böcker, jag har med mig en massa nedladdade podcast istället. Jag har testat att ha med en bok men det blir aldrig att jag läser dem. Plus att jag lättare att somnar då jag sluter ögonen och lyssnar på en podcast vilket gör att resan går betydligt mycket snabbare.

Ansiktsspray är så skönt att ha med och ett stort tips!! Luftfuktigheten här nere på marken är vanligtvis mellan 40 – 60%. På flygplan är det oftast 10 %. Vilken skillnad, eller hur? Därför är det så skönt att återfukta ansiktet med en ansiktsspray emellanåt. Även Niclas brukar spruta på lite återfuktande i sitt ansikte 🙂

Läppsyl är samma sak, läpparna blir torra av den låga luftfuktigheten, så därför är det viktigt med läppsyl om man inte vill ha helt fnasiga läppar efter resan.

Jag brukar alltid ta ett tuggummi vid start/landning för att motverka lock i öronen.

Nu kommer det knäppaste, haha =) Solglasögon! Eftersom att vi bor i Sverige så åker vi oftast till solen och jag ääälskar känslan att vara redo med solglasögonen när jag stiger av planet. Semester here we come!! =)

IMG_20170411_122342_925

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Susanna

    Men åh vad härligt med NYC! Vädret verkar bli bra! Jag bor ca 4 timmar söderut… och nu är våren på G. Synd att dollarn är så dyr för er nu. Men det blir väl shopping och goda middagar ändå? Tips är att hyra cykel och cykla runt i Central Park några timmar. Faktiskt riktigt mysigt. Undvik Times Square…sån turistfälla.

    1. lailahogfeldt

      Vilka bra tips! Det ska vi definitivt se till att få in 😀 Nää.. håller med. Varit där en gång.. för turistigt, haha =)