Laila Högfeldt

Rawfood Cheesecake med Citron och Hallon

IMG_20170319_125816_295

Eftersom att jag skulle vara nyttig i helgen och inte äta något raffinerat socker så gjorde jag en rawfood cheesecake! Den blev verkligen en succé! Så god och att det är ett substitut till en vanlig efterrätt är ganska sjukt med tanke på innehållet. Nu kan man till och med unna sig en bit även på vardagar eftersom att den bara innehåller en massa hälsosamt för kroppen. =) Perfekt att ta en liten bit när sötsuget sätter igång på kvällarna! 🙂 Inget socker, inga konstiga tillsatser, bara ren och bra mat! Här kommer receptet:

 

Vill ni handla mat online på MAT.SE inför midsommar, studentfirande eller bara för att underlätta vardagen får ni 175 kr i rabatt när ni anger koden ”LAILAMAT” om ni handlar för över 700 kr. Detta erbjudande gäller endast nya kunder och är ett riktigt topperbjudande. Så passa på att underlätta för er så att ni får tid över till annat =) Klicka HÄR för att komma till hemsidan


Du behöver:

Botten:

10 st dadlar ♥ 2 tsk vatten ♥ 5 dl mandlar ♥ 2 msk kokosflingor ♥ 1,5 krm vaniljextrakt ♥ 1,5 krm havssalt

Fyllning:

240 gram macadamianötter ♥ 1,5 dl osötad mandelmjölk ♥ 1,5 dl citronsaft ♥ 2 dl agavesirap ♥ 1 tsk vaniljpulver (eller vaniljextrakt) ♥ 1,5 dl smält kokosolja

Ovanpå:

1/2 dl mosade hallon

 

IMG_2001


Gör så här:

Botten:

Mixa dadlarna och vattnet till en kräm (jag använde en stavmixer).

Mixa mandlarna och kokosflingorna till grovt mjöl (jag använde en matberedare). Blanda i dadelkrämen, vaniljextrakt och salt,

Lägg bakplåtspapper i en springform med avtagbara kanter och pressa ut fyllningen så att den täcker hela botten. Ställ vid sidan.

 

Fyllning:

Mixa alla ingredienser som tillhör fyllningen i en matberedare. Låt den vara på i 4-5 minuter så att konsistensen blir len.

Häll fyllningen i springformen.

Ställ i frysen i en timma så att fyllningen hinner stelna, men den ska inte vara helt sten för då blir det svårt att röra i hallonen.

Ställ

 

Ovanpå:

Doppa ett grillspett i hallonmoset och stick ner den i cheesecaken. Svep runt med grillspettet så att det blir små cirklar. Gör om processen tills du är nöjd med toppingen.

 

Ställ sedan allting i frysen i minst 2 timmar. Ta fram ca 10 minuter innan ni ska äta så att cheesecaken hinner tina lite och blir lättare att skära i.

MUMS!! ♡ ♡ ♡ 

IMG_20170319_125816_295

wp-1489929428723.jpg

wp-1489929432755.jpg

 

 

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Magdalena

    Hej, ska def. göra denna i helgen! Men.. kan man anv. färdig mandelmjöl istället för mandlarna, då dom ändå ska bli till mjöl i slutändan?

    1. lailahogfeldt

      Åhh.. jag vet faktiskt inte :/ <3 Tyvärr tror jag att det blir svårt med just den här, men vanliga cheesecake är ju nötfria så i så fall kan du ju baka en sådan? 🙂 Stor kram! <3

    1. lailahogfeldt

      Ja det tror ja absolut =) Smaken blir ju lite annorlunda men säkert jättegott det också =) <3 KRAM!

  2. Emma

    Jag håller med om att detta är ett bättre alternativ till raffinerat socker men det är galet mycket socker i detta också! Vi pratar flera hundra gram kolhydrater i den här kakan med agavesirap, dadlar… Inte att rekommendera att äta på vardagarna enligt mig!

    1. lailahogfeldt

      Jag förstår vad du menar, tack för feedback, kanske kan man göra den till fredagsfikat i alla fall =) ! <3 STOR KRAM!

  3. Sofia

    Mums !! Kika gärna in hos mig , skriver om småbarnslivet mellan Sverige o Spanien då vi har hus både här o i Marbella . <3

  4. Carro

    Såg din länk i Celiaki-gruppen. Tog du bort det självmant eller admin? Tråkigt med att man inte får länka. Förstår inte synen på att många är så negativa till bloggar på fb. Hela fb är ju reklam ?

    1. lailahogfeldt

      Jaa =) Nej man fick inte länka där så admin tog bort den. Håller verkligen med dig, så tråkigt! STOR KRAM till dig fina! =)