Laila Högfeldt

Gör vi fel?

När jag och Niclas pratade idag och planerade helger framöver så slog en sak mig.

När vi ska ha egentid och vi då ordnar barnvakt så slår vi alltid på stora trumman.

Vi planerar in en massa roliga saker. Vi ska gå till den här mysiga baren och ta en fördrink. Sedan ska vi äta världens godaste och bästa middag. När vi ändå är barnfria ska vi beställa in en hel flaska vin och vi ska basta, bada, gå på konsert, se shower, ja vi ska helst göra allting på samma gång. Jag tror att ni fattar poängen? haha 🙂

Sedan vaknar vi dagen efter och är helt slut och lite smått bakfulla. Det är ju egentligen inte alls så konstigt med tanke på allt man har gjort kvällen innan.

Då slog det mig att vi kanske gör fel? Borde vi egentligen inte bara ta in på hotell, hyra en bra film på tv och beställa upp roomservice? Eller lämna bort barnen en kväll för att ha en riktig myskväll hemma med en bra film, köpa en massa gottigheter och bara mysa och ta det lugnt? För det är ju precis detta som man som småbarnsförälder egentligen behöver.

Vi gör ju inte så eftersom att det känns som slöseri med tid? När man väl är barnfri vill man ju att det ska kännas lite extra lyxigt och i alla fall jag som annars umgås med barnen dygnet runt är lite extra taggad. Jag vet att jag låter motsägelsefull nu men förstår ni vad jag menar?

Borde vi unna oss myskvällar istället eller gör vi rätt i att slå på stora trumman när man är barnfria? 

myskvall

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi Änglamamma och gravid

    Jag tycker ni ska göra som ni vill och känner för. Smartaste är väl att kanske göra båda fast kanske göra den stora grejen typ 1 gång i månaden eller 1 gång varannan månad. Förstår att man ”borde” slå på stort, men jag tycker ni ska känna efter vad ni två verkligen behöver. Är ganska lika själv ?. Dock inga barn i bilden ännu, men snart och då tror jag man måste lära sig att uppskatta de ”små” grejerna.. men sen förstår jag absolut att man gör det man känner, och det som är rätt för en själv eller för er som par. Men det kanske känns lite lyxigare om ni inte gör en stor grej av det varje gång, utan bara vissa gånger. Då kanske ni kan göra något ännu ”större” och åka lite längre kanske? Ha ett mål med det hela ?. Testa er fram?

    1. lailahogfeldt

      Ja du har nog rätt i det, att blanda lite 🙂 Tack för dina tips! 🙂 <3 Så roligt att din lilla bebis kommer snart <3 STOR KRAM!