Laila Högfeldt

Mina bästa SMALTIPS!

skinny tips

 

Jag har fått frågan av er nu ett antal gånger och idag tänkte jag ta tag i att svara er!

Har jag några tips för att hålla mig smal? Jag personligen gillar inte smal-hets, så detta inlägg är inte till för att ni ska känna att ni måste gå ner i vikt. Alla kroppar är fina och det viktigaste är att man trivs i sin egen kropp.

Däremot har jag några små knep för att hålla mig hälsosam som ni som känner så som jag kände kan ha användning för.

För varje gång jag har varit gravid så har jag gått upp 30 kilo!!  Ja det är sant!  Därför vet jag hur det känns att ”vara stor” och jag trivs verkligen inte i min ”stor kropp”. Jag har alltid gått ner kilona relativt snabbt genom att följa några små knep som inte alls är svåra utan som passar i alla situationer. Till vardags, fika med kompisen eller kalas. För mig är det viktigt att sätta upp ramar som fungerar att leva med. Efter graviditeten med Philip bantade jag inte, däremot använde jag mig av små hälsosamma knep för att snabbare komma i form och nå min idealvikt, ♡

Här kommer mina bästa knep: ♡ ♡ ♡


♡ Jag drack alltid ett stort glas med vatten innan jag skulle äta. Inga ursäkter alltså! Detta gäller frukost, lunch och middag!

♡ Jag drack aldrig kalorier förutom när jag skulle ta något glas vin till helgen eller en skvätt mjölk i kaffet.

♡ Jag åt alltid protein till varje måltid. Till frukost kunde proteinet bestå av ex. kvarg. Till lunch kunde det vara väldigt olika. Exempel är kyckling, räkor, bönor, etc..

♡ Jag försökte att minimera intaget av vetemjöl.

♡ Jag åt alltid frukt till mellanmål. Mina favoriter var äpple, apelsin eller päron. Sedan försökte jag att äta bär till frukost. Exempelvis ta en matsked till kvargen eller äta det vid sidan om som tillbehör.

♡ När jag verkligen ville gå ner i vikt ”snabbt” för att tappa graviditetskilona så åt jag aldrig kolhydrater efter lunch. Det gör stor skillnad!

♡ Jag läste alltid på innehållsförteckningen för att se att maten jag stoppar i mig är bra mat.

♡ Jag hade minst en vegetarisk dag i veckan. Oftast blev det måndagar.

♡ Jag åt inte snabbmat.

♡ Jag åt en massa grönsaker. Till lunch tog jag lite kolhydrater i form av pasta, ris, potatis och resten grönsaker. På kvällen tog jag bara grönsaker och protein.

♡ Jag la mig inte mätt men inte heller hungrig. Jag skulle aldrig äta en macka innan sängdags ”för att sova bättre”. Då sparar jag hellre energin till frukost. Jag skräms inte av att vara lite hungrig, det är bara min reptilhjärna som är rädd att vara utan mat. I dagens I-landssamhälle behöver vi inte oroa oss att vi inte har mat till morgondagen. En människa kan överleva i flera månader utan mat (ej vatten dock) så jag tror inte att en natt är hela världen. Så lär kroppen att efter middagen är det slut med småätande.

♡ Jag såg till att jag sov i minst 8 timmar! Detta fick aldrig tummas på. Hade jag en dålig natt så var jag tvungen att sova på dagen. Jag sov alltid när bebisen sov.

♡ Jag hade alltid minst en dag i veckan där jag fick äta det jag vill. EN dag i veckan, inte fredag – lördag och söndag. Det blir genast 3 dagar onyttigt och fyra dagar nyttigt.

♡ Jag hade alltid färdigstekt tunt skuren kycklingfilé i kylskåpet som jag tog fram när jag kände att jag behövde snabb energi. Det är så lätt hänt att jag annars började att rota i skåpen efter snabb energi. Istället tog jag fram matlådan med kycklingfilé och värmde en slice i mikron. Det mättar, ger energi och är ett hälsosamt snack.

blomma

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lisa

    Ett annat tips är att äta tills man inte är hungrig längre, till skillnad från att äta tills man är mätt. Då kan man minska portionerna rejält 🙂

  2. Susanna

    Jag gick inte upp så mycket i vikt under mina två graviditeter…..däremot har jag gått upp nästan 10 kg i vikt de senaste åren. Alltså förbränningen har avstannat efter 45…Not fun!! Tror faktiskt inte att jag har testat kvarg. Finns nog inte här i USA….

    1. lailahogfeldt

      Åhh vad skönt! Det känns så skönt att ”bara gå upp mage” 🙂 Haha, jag tror inte att det är någon fara.:) 🙂 Baserat på dina tidigare kommentarer så känns det som att du lever ett väldigt hälsosamt liv 🙂 <3 Vad roligt!! Det finns säkert inte i USA då 🙂 Det måste du ju testa nästa gång du är i Sverige 🙂