Laila Högfeldt

Mina 9 bästa tips för en finare hud

tips for finare hud

Hej fina ni ♡

Jag får ofta frågan hur jag håller min hud så fin och full med lyster. Naturligtvis vill jag dela mina rutiner och hemligheter mer er! När man blir ”äldre” kommer ofta dålig hy inifrån, men det kan också finnas faktorer som hormoner eller väder. Så bli inte desperat eller ledsen i fall du ibland får sämre hy än vanligtvis, det är helt normalt. Däremot finns det faktorer som kan minska risken och hjälpa din hud till det bättre och det bästa av allt: Det är inte komplicerat alls.


 

1. Träna

Jag antar att ni tycker att detta är en klyscha, men det är faktiskt helt sant att träning förbättrar huden eftersom att det ökar blodcirkulationen vilket gör att hudcellerna förnyar sig mycket snabbare. Så när du tränar får du inte bara en hälsosam kropp utan samtidigt en snyggare hy! 🙂

trana tjej

2. Drick mycket

Jag vet att ni är såå trötta på detta tips, ni har ju hört det minst 1 miljon gånger, men det är ändå viktigt att påminna er om vikten av att dricka mycket! Vatten renar våra kroppar från insidan och huden ser mycket fräschare ut när vi håller den återfuktad inifrån. I fall du inte gillar just vatten kan du lika väl dricka ramlösa/loka, vatten med bär som jag tipsat om innan eller te.

 

3. Ät SMART

Det spelar ingen roll vilken dyr kräm du än använder om du äter helt fel saker. Huden är kroppens största organ och behöver en mängd och en viss nivå av näringsämnen för att hålla sig frisk och för att se bra ut. Viktiga näringsämnen är vitamin C, kalcium och järn. Du hittar de i frukt men också i grönsaker som paprika, grönkål, gröna ärtor, broccoli m.fl. Om du vanligtvis äter en hälsosam och balanserad kost kan du naturligtvis även ha fusk-måltider ibland 🙂

 

4. Minska mängden mjölk och socker
Jag dricker bara mjölk till kaffe, annars dricker jag inte mjölk eftersom att det finns hormoner i mjölk som kan öka akne och påverka hormonbalansen. Sedan ökar mjölk även blodsockernivåerna vilket leder mig till nästa punkt: socker! Jag vet om att socker är svårt att motstå – även för mig!! Men det är verkligen såå dåligt för både hälsan och huden. Socker kan orsaka föroreningar i huden. Jag säger inte att ni ska avstå från socker och mjölk till 100 %, men ett tips är att åtminstonde försöka att minska mängden, jag lovar att ni kommer att se en skillnad. Och vill ni dricka mjölk, försök med substitut som sojamjölk, mandelmjölk, ris- eller kokosmjölk 🙂 Och försök att äta frukt istället för socker. För ju mindre socker du äter, ju lättare blir det att avstå från socker, jag lovar! 
mjolk
5. Stressa mindre
Jag vet att det kanske är lättare sagt än gjort, men man kan verkligen se på någons hud hur personen mår. Stress kan orsaka små inflammationer i huden som visar sig som finnar. Så vad kan man göra för att minska stress? Här kommer tre tips: Träna, lägg dig i sängen en timma innan du ska somna och läs en bok, bloggar eller gör något annat du tycker är kul eller koppla av i soffan med en kopp te och ditt favoritprogram.

6. Sov tillräckligt

Jag älskar att sova! När jag sover bra på natten så börjar min dag alltid så bra! Jag är utvilad, pigg och fräsch! Full med energi och kraft! När du sover i minst åtta timmar varje natt hjälper du din kropp att återhämta sig och frigöra hormoner. Att mörka ringar under ögonen försvinner är ju bara ett tecken på att sömn är bra för dig och din hud! 🙂
sovrum

7. Tvätta kudden, mobil och make up borstar
På tal om att sova är ett annat tips att tvätta din huvudkudde regelbundet. Under dagen absorberar håret en massa föroreningar från luften och allt detta smuts landar på din kudde. Så vänder och vrider du dig mycket under natten så kan vem som helst lista ut att det inte är bra för din hud. Här hemma försöker jag att tvätta våra örngott minst en gång i veckan. En annan sak som jag också ofta gör är att jag rengör skärmen på mobiltelefonen samt mina make up borstar eftersom att de samlar massa bakterier som också orsakar dålig hud. Så försök att inte pilla med händerna i ansiktet – oavsett om du tvättar händerna ofta. För så fort du har rört din mobil så finns det bakterier där som inte är bra för din hud. 

8. Tvätta bort ditt smink
För mig är detta en självklarthet, jag hoppas att det är samma för er? Jag vet inte hur många gånger jag tänker att det vore såå skönt att bara krypa ner i sängen utan att behöva ta bort mitt smink. Men den tanken suddar jag ut snabbt! Huden blir jättetorr och jag får alltid finnar och blemmor av det. För att inte tala om att mina ögonfransar slits. Därför investerar jag alltid några få minuter varje kväll för att få vakna upp med en frisk och ren hud.

9. Peela din hud
Hudvård är viktigt för att ha en strålande hud! Det finns givetvis en massa olika saker du kan göra, det bästa är nog att gå till en hudvårdsterapeuft och fråga vilka produkter som är bäst för just dig. En sak jag kan rekommendera är att göra en ansiktspeeling minst en gång i veckan, jag lovar att ditt ansikte kommer att se så mycket fräschare ut efteråt. Själv använder jag en peeling som är till för att användas varje dag, den passar min hud och jag tycker att den gör huden strålande. Jag har tipsat om den HÄR. TIPS: Gör peelingen innan du somnar så att huden har tid att återhämta sig under natten.

Det var alla mina tips som jag kan komma på just idag! Har ni några bra tips? Dela gärna med er! 🙂 ♡ ♡ ♡

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna håkansson

    Du har så rätt. Mitt kakbegär (socker ???) har ju totalt fått min hud att få acne och ser allmänt ful ut. Socker är inte alls bra för en. Man får humör svängningar och jag blir skit arg om jag ej fåt en kaka, godis, kex eller något sätt så fort man får sådan sockerbegär. Har faktiskt inte ätit socker nu på ett tag ska försöka undvika det. Mjölk tar jag bara någta droppar i kaffet som du. Men jag får alltid mer socker behov när jag har mens och mer scbe också. Kram