Laila Högfeldt

Du blir vad Du tänker!

Med risk för att detta inlägg kan skapa irritation hos vissa som hatar ”för glada människor” så känner jag att jag ändå måste skriva detta inlägg!

Dels för att jag tycker att det är så viktigt att ni förstår vem jag är som person, jag menar, ni läser ju min blogg och syftet är att ni ska lära känna mig, för vi hänger ju här varje dag tillsammans, eller hur! 🙂 Men också för att jag hoppas att jag kanske kan få någon att tänka lite annorlunda på livet, för visst kan man bli smittad!


Jag får ofta frågan om hur jag jämt kan vara så positiv och glad. Jag menar, alla är deprimerade ibland? Jag måste faktiskt erkänna att ja, givetvis har även jag riktiga skitdagar! Men de är inte så ofta. Beror det på att jag är mer skonad från ”det onda” eller vad beror det på? Mitt svar på denna fråga är att det beror på min Inställning till livet!

Jag vaknar upp varje morgon med en inställning att ha en bra dag och att sprida glädje till mina medmänniskor så att dem också får en bra dag. Det har jag gjort sedan jag var liten. Jag försöker att se det positiva i varje situation och fokusera på möjligheterna i varje svårighet i livet som jag möter och då tänka positivt. Jag är ofta glad och jag mår ofta bra.  Är det bara så att jag har mer ”tur” i livet och därför är glad och positiv?

Jag tror inte att man föds negativ utan jag tror att man blir negativ. Jag väljer att se möjligheterna istället för svårigheterna. Varför? För att det aldrig blir bättre av att vara negativ.

Om ni lägger en dålig frukt bland andra fina frukter i en fruktskål så tar det inte lång tid innan frukten närmast har smittats. Nu smittar två dåliga frukter ytterligare två till och så vidare. Inom kort är alla frukter smittade. Tänk därför på att omge dig med människor som gör dig glad och lycklig. Det ökar sannolikheten för att du själv ska bli en positiv person.

 

Så ni som kan tycka att ”andan här inne” ibland är lite för positiv och glad, se mig som en fin frukt som smittar av sig på ert skal. Jag är er vän och jag vill att ni ska må bra, därav försöker jag sprida glädje till er!

 

Stor Kram till er! ♡ ♡ ♡

IMG_5987

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cissi Änglamamma och gravid

    Jag håller helt och hållet med.. att fokusera på negativa saker känns bara onödigt. Speciellt om jag kanske inte kan göra något åt saken just nu eller så. Jag har blivit mer och mer inspirerad av Isabella Löwengrip.
    Massa onödig irritation är bara dumt, antingen gör man något åt saken eller så går man vidare och lägger inte mer energi på den dåliga saken.
    För mig är detta normalt, hur kan man vara på ett annat sätt?!?. Att fokusera på det negativa känns bara konstigt för mig.

    1. lailahogfeldt

      Håller helt med dig! Jag tror att man måste tänka lite så för det finns alltid negativa OCH positiva saker att fokusera på.. så vad väljer man? Vad roligt! Jag har varit så dålig på att läsa hennes blogg men ska börja gå in där oftare, tack för tipset 🙂 <3 STOR KRAM!

  2. Johanna håkansson

    Vad fint inlägg. Ska jag vara ärlig så har jag blivit jävligt deppig eftersom jag varit sjuk skit förkyld i 3 veckor. Först fick jag cocolosana hostmedicon, sen nu sänka på 114, fått sntibiåtika och har tandinfektion. Problem med bihållorna. Tanden ska dom fixa i slutet av veckan när pencilinen mot sänkan börjat verka. Men der är lätt att gå ner sig när allt skit händer på samma gång. Jah vill packa upp flyttlådor, börja träna där jag köpr gymkort men det dröjer. Men idag blev jag lite glad trotts allt för jag tänker att der snart kommer bli bra iallfall ???. Är det någon speciell mening du säger till dig själv när du känner dig lite negativ bisa dagar för du ska bli glad o peppad? Kram ❤

    1. lailahogfeldt

      Åhh.. men visst är det svårt att hålla humöret på topp när man är sjuk! Håller tummarna för att du blir frisk snarast!! 🙂 <3 Jag brukar bara försöka tänka att livet blir roligare i fall man tänker positivt. Om det är någonting som verkligen är obetydligt brukar jag tänka "varför vara ledsen när man kan vara glad". Sedan sätter jag på glad musik och då brukar humöret ändra sig snabbt 🙂 STOR KRAM! <3

  3. Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★

    Jag tror också vi föds olika, alltså vissa är mer lättsamma och andra mer bekymmersamma. Tror inget av sakerna är fel eller dåligt utan något som behövs. Positiva människor behövs men även människor som är bekymrade eller tänker mycket :). Sen är det väl så att man inte ”får” vara för mycket överlag. Man får inte gnälla eller känna sig nere, lika lite som man får vara för glad. Personligen har jag slutat bry mig i sånt sen jag fick utmattningssyndrom. Har jag en skitdag så låter jag mig själv ha det, har jag en toppendag välkomnar jag dagen och låter mig själv ha det. Man får följa vågorna helt enkelt 🙂

    1. lailahogfeldt

      Jag tror faktiskt att man kan öva upp sin ”sura sida”. Nu pratar jag inte om utmattning och depression, utan om folk som generellt bara är sura eller ser allting ur en negativ synvinkel. Hoppas att du blir bättre snart och jag tycker att du gör helt rätt i att följa vågorna i livet. STOR KRAM! <3 <3 <3 <3

    1. lailahogfeldt

      Gulle dig! Tack! Och tack för dina alltid så roliga – att – läsa kommentarer! Jag sitter alltid och fnissar bakom skärmen, haha 😀 STOR KRAM! <3