Laila Högfeldt

9 saker som mamma sa till mig…

Alltså! Vill ni höra något sjukt?

Stunden är här när jag tittat mig i spegeln och plötsligt så har det otänkbara hänt! Jag har förvandlats till min mamma!!

”Spegel, spegel på väggen där, säg mig om jag lik min mamma är?”. 

 

Inget illa mot min mamma, men jag har ju märkt detta nu när det redan är försent?!? Jag gillar inte alls att jag har tvingats att börja använda samma meningar som henne. Här kommer en lita på saker som min mamma sa till mig när jag var liten (som jag haaatade), som jag nu tvingas säga själv till min son (som han haaatar).


 

För att jag säger det! 

Jag kan tycka att jag låter lite som en diktator! Men ibland så måste William göra saker ”för att jag säger det”. Han ska plocka upp sina kläder som är slängda på golvet och lägga dem i tvättkorgen – för att jag säger det! (och för att jag vill att han ska lära sig självklart).

 

Pengar växer inte på träd!

Ju äldre William blir ju mer saker börjar han att fråga efter. Till slut måste jag bara dra frasen….

 

Är det choklad eller bajs?

Ja.. jag har ställt frågan!

 

Att vara naken är ingen outfit!

Gå och sätt på dig kläder?!?! Varför springer du runt naken?

 

Jag räknar till fem,,

Och vet ni.. det fungerar!! Har ni inte testat? GÖR DET!

 

Ät upp dina grönsaker

När jag var liten förstod jag inte hur man kunde äta grönsaker. Idag förstår jag inte hur man inte kan äta grönsaker. Men självklart måste William ta grönsaker på sin tallrik (han får välja själv) och ja! Han måste äta upp sina grönsaker.

 

Nu går du och lägger dig!! *arg*

Ja.. ibland måste man höja rösten för att barn ska förstå allvaret..

 

Det här är inget hotell

Ja usch! Jag har sagt det! När han lämnar en halvt uppäten macka vid soffan, skorna slänga i hallen och leksaker överallt. Då är det dags för att börja plocka upp! Det är inte bara till att lämna rummet och komma tillbaka och vips så är allting i ordning.

 

När jag var liten…

Ja den har jag också dragit…


Sola bebis barn utomhus altan
Sola bebis barn utomhus altan

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jenny

    Hej! Verkligen super fin blogg! Denna ska jag absolut börja följa! 🙂
    Eftersom att du skriver i ”beskrivningen” om dig själv’, att du älskar skönhet oxh hälsa så kan jag inte annat än nämna om det oxå, jag säljer helt grymma produkter och älskar alla produkter jag testat hittills! 🙂 kolla gärna in min fb sida där jag heter – hälsa och skönhets produkter

    Ha en bra kväll! Mvh Jenny Y

    1. lailahogfeldt

      Hej Jenny! Men åhh vad snäll du är!! TACK! 🙂 <3 Vad roligt! Det ska jag absolut göra!! Önskar dig en bra kväll med 🙂 <3 STOR KRAM! 🙂

  2. Johanna

    Vilken fullkomlig fullträff jag fick när jag råkade trycka fel på plattan och hamnade här hos dig! Jag älskar din lista över saker som man, tyvärr, säger till sina barn. Min bästa/värsta, hur man nu vill se det är, ”Du kommer förstå när du blir vuxen”? Jag hatade när mina föräldrar sa så och försöker verkligen att inte säga det men både jag och min sambo använder tyvärr den meningen ibland. Sen skäms vi lite? Kommer absolut in hit igen och läser din blogg!

    1. lailahogfeldt

      Men åhh!! Vad glad jag blir av din kommentar! TACK!! 🙂 <3 <3 Hahaha! Jaa! USCH alltså! Jag skäms också när jag använder mina föräldrars ord.. haha! Vad gullig du är! Tack!! 🙂 <3 <3 STOR KRAM!