Laila Högfeldt

Kokosvatten i mitt hjärta ♡

IMG_0188

När jag var i Thailand drack jag kokosvatten från en hel kokos minst en gång per dag. Ibland drack jag till och med tre!

Innan har jag inte alls varit så förtjust i kokosvatten men efter Thailand är jag helt frälst! 

Jag kunde vara huuuur törstig, trött och hängig som helst, men så fort jag drack kokosvatten så fick jag en helt fantastisk energi! Jag skulle vilja jämföra det med en energidryck, fast en naturlig sådan! Inga tillsatser utan bara rent och naturligt kokosvatten!


Jag var tvungen att göra en googling på hur kokosvatten påverkar oss och här kommer fyra punkter som jag hittade:

– Kokosvatten har så låg fetthalt att man kan konsumera stora mängder utan att det påverkar vikten. Den dämpar också aptitet och gör att man känner sig mätt. (Detta kände jag igen mig i, jag blev alltid så mätt efter att jag druckit kokosvatten). 

– Den återfuktar huden inifrån.

– Det ska tydligen vara jättebra för bakfylla eftersom att den fyller på viktiga elektrolyter. Också jättebra om man har vätskebrist eller varit sjuk för att hjälpa kroppen att återställa sig. .

– Eftersom att kokosvatten har så hög koncentration av fiber hjälper det matsmältningsbesvär och förekomsten av sura uppstötningar! (Om jag ändå visste detta när jag var höggravid. TIPS, TIPS, TIPS till alla gravida!). 


Jag ska verkligen börja köpa kokosvatten i Sverige! 

2017-01-21 06.02.56 2

2017-01-21 07.04.38 1

 

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna håkansson

    Åh synd det ej finns palmer här med kokos alltså så som i tahiland. Man kan ju köpa kokos vatten i förpackning på ica men det är inte samma antar jag. Gott o nyttift iallafall det är bra ??. Jag hade jätte mycker halsbränna när jag var gravid så ska testa det nästa gravisitet om man har samma proböem. Tack. Hoppas resan var bra. Ser ut så. Kram

    1. lailahogfeldt

      Haha ja det är sant! Men jag tror att kokosvattnet i tetra pack ändå är ganska nyttigt. Kanske inte lika nyttigt som när man öppnar en helt färsk kokosnöt, men ändå tillräckligt 😀 Åhh! Jag med!! Jag kommer också att använda mig av kokosvatten vid halsbränna nästa gång! 🙂 Tack söta! KRAM! <3