Heej fina ni ♡ Idag tänkte jag visa er en av mina favorit ”hälso – snacks”. De brukar jag göra på måndagar och så har jag dem hela veckan fram till fredag att plocka fram när jag blir sötsugen.
De är verkligen superlätta att göra och jag brukar förvara dem i kylskåpet. De skulle kunna vara där i veckor utan att bli dåliga, men här hemma går de åt på fyra dagar. Så de är alltså bara att ta ut när jag/vi känner för att äta något sött, oftast blir det på kvällen :)♡
Du behöver:
2 Bananer ♥ 100 gram mörk choklad ♥ Valfri topping
Gör så här:
Skär bananerna i skivor. Du kan skära dem i vilken storlek och form du vill. Personligen gillar jag små bitar som jag kan äta i en munsbit. Men du kan också skära dem i större bitar eller i kuber ♡
Jag brukar alltid välja mörk choklad med minst 85 % kakao, men oftast tar jag 90 %. Du behöver inte vara orolig för att de ska smaka bittert utan bananen är redan söt i sig själv.
Är inte 90 % choklad onyttigt? Jag tycker inte det! Chokladen består till 90 % av kakao vilket innehåller en massa hälsofördelar. Chokladen i sig innehåller bara 7 gram socker per 100 gram, vilket är typ ingenting per bit. Då är det värre att äta en skiva lingongrova till frukost, vilket dietister jämför med att äta en kanelbulle rent sockermässigt. Dock innehåller chokladen väldigt mycket fett vilket ger ett högt kaloriinnehåll (ca 600 kcal / 100 gram), så du ska inte trycka i dig en hel sats på en kväll, utan ät med måtta ♡
Värm chokladen i ett vattenbad tills att den blir rinnande och doppa sedan bananbitarna i chokladen. Se till så att de blir riktigt täckta. Lägg dem sedan försiktigt på en tallrik, skärbräda eller bakplåtspapper.
Nu kommer det roliga! Mina favoriter att toppa bananbitarna med är pistagenötter, valnötter, kokosflingor och hackade hallon. Ibland brukar jag även lyxa till det med mini marshmallows. Men ni kan faktiskt lägga på vad ni vill, chiafrön är ju väldigt nyttigt så det brukar jag också ta ibland 🙂
Det viktiga här är att ni sätter på toppingen medan chokladen är varm.
Sätt nu in bananbitarna i kylskåpet ♡ Nu behöver ni bara vänta i ca 30 minuter tills de är klara för att ätas! Som jag skrev ovan så är det perfekt att göra måååånga bananbitar och förvara dem i kylskåpet i dagar (även veckor om ni vill det). De är verkligen perfekt att ha något sött och nyttigt i kylskåpet när sötsuget attackerar!
Hoppas att ni gillar detta korta men enkla recept! ♡ Vill ni att jag delar med mig av fler nyttiga recept?
Ser så gott ut. Det måste jag prova ?
Vad roligt att du tycker det! Det tycker jag absolut att du ska göra!! 🙂 <3 STOR KRAM!
Åh! Lät ju verkligen supergott!!! 🙂
Jaaa!! Du måste testa det! 🙂 🙂 KRAM!
Åh bra tips!! Gärna fler så man kan skriva ner i sitt nyttiga recepthäfte ??
Vad kul att du gillade tipset! 🙂 Vad kul! Då blir det fler sådana här inlägg i framtiden 🙂 STOR Kram!!
Å så kul, det ska jag absolut testa. Mina flickor är helt tokiga i banan så jag tror dom skulle älska detta! Får jag länka till detta inlägg på din blogg om jag visar upp de på min blogg? Stor kram ?
Hej fina! Ja det tycker jag absolut att du ska testa! 🙂 Jag tror att barnen kommer att älska det 🙂 Ja det är självklart att du får lov att dela mitt inlägg! 🙂 🙂 Stor kram!! <3
Åh måste prova det ikväll är såååå godissugen idag! Tack för tipset!! ?Kram
Åhh vad roligt! Testade du det? 🙂 Vad tyckte du? 🙂 KRAM! 🙂
Men vilket bra tips! Det ska jag göra någon gång. Tack så mycket ???
Vad roligt att du gillar tipset! 🙂 Det tycker jag verkligen att du ska göra! Verkligen ett snack som man kan unna sig med gott samvete och som samtidigt är gott 😀 <3 <3 STOR kram!!