Laila Högfeldt

Williams favoritbröd

I förmiddags bakade vi Williams favoritbröd. Morotsfrallor med solrosfrön. De är verkligen supergoda!

William har pratat om att jag ska baka dem så länge så igår åkte vi och köpte alla ingredienser så att allting fanns hemma, (det fattades typ bara jäst och morötter), och så bakade vi idag.

Jag tänkte dela med mig av receptet ifall ni också vill baka. Fördelen med brödet är att det är osötat men samtidigt supergott och saftigt. Kommer ni ihåg inlägget som jag skrev om socker i bröd? Det finns att läsa HÄR.

 

Morotsfrallor med solrosfrön, ca 12 st

50 g färsk jäst

50 g smör

5 dl vatten

3 morötter

1,5 dl solrosfrön

1 msk salt

15 dl vetemjöl

Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull och häll i kallt vatten.

2. Smula jästen i en bunke. Häll på lite av degvätskan och lös jästen. Häll på resten.

3. Riv morötterna och häll i bunken tillsammans med solrosfrön och salt.

4. Blanda i mjöl och prova er fram. Ibland tar jag 15 dl, ibland 14. Beror på hur degen blir.

5. Arbeta degen10 minuter i köksmaskin. Låt jäsa under bakduk 45 minuter.

6. Ta upp degen och forma till runda frallor. Min deg brukar bli väldigt kletig så jag brukar klicka ut dem på bakplåtspapper och sedan mjöla mina händer och platta till och forma dem direkt på bakplåtspappret.

7. Låt jäsa 15 minuter utan bakduk och sätt under tiden ugnen på 250 grader.

8. Grädda i mitten av ugnen i 12 minuter. När ni tar ut dem så låt dem svalna invirade i en blöt kökshandduk. Då blir de mjuka och skalet blir inte sådär hårt som det annars kan bli när man bakar bröd hemma.

Om ni bakar brödet får ni gärna återkomma med vad ni tyckte! ?Jag fuskade och tog 6 gram mer smör, hehe 🙂Riven morotSolrosfrönSlutresultatet! MUMS!!

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.