Bakade precis mitt favoritbröd. Superenkelt och extremt gott! Här bjuder jag på mitt egna recept:
Recept till 1 limpa
Ingredienser:
25 gram jäst
3 dl vatten
1 1/2 tsk salt
1 stor morot eller tre små
1 dl solrosfrön
1 dl grovt rågmjöl
ca 6 dl vetemjöl
ägg till pensling
Tillagning:
Rör ut jästen i vatten. TIllsätt salt, solrosfrön och riv ner moroten. Arbeta in rågmjölet och så mycket av mjölen så att degen släpper från kanterna. Jäs under duk i 45 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in den ordentligt. Forma till en limpa och lägg den i en smord och mjölad brödform. Jäs ytterligare i 30 minuter. Pensla med ägg och solrosfrön. För att få fröna att fästa så pensla med ägg en gång även över solrosfröna.
Grädda i ugnen 25-30 minuter i 225 grader.