Laila Högfeldt

Extremt gott Morotsbröd

 

Bakade precis mitt favoritbröd. Superenkelt och extremt gott! Här bjuder jag på mitt egna recept:

 

Recept till 1 limpa

 

Ingredienser:


25 gram jäst

3 dl vatten

1 1/2 tsk salt

1 stor morot eller tre små

 1 dl solrosfrön

1 dl grovt rågmjöl

ca 6 dl vetemjöl

ägg till pensling

 

Tillagning:

Rör ut jästen i vatten. TIllsätt salt, solrosfrön och riv ner moroten. Arbeta in rågmjölet och så mycket av mjölen så att degen släpper från kanterna. Jäs under duk i 45 minuter.

 

Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in den ordentligt. Forma till en limpa och lägg den i en smord och mjölad brödform. Jäs ytterligare i 30 minuter. Pensla med ägg och solrosfrön. För att få fröna att fästa så pensla med ägg en gång även över solrosfröna.

 

Grädda i ugnen 25-30 minuter i 225 grader.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.