Kaos och kontroll

Är Instagram komedi och bloggar dokumentär?

Vad hände egentligen? Återigen var det svårt att få ihop hela bilden. Jag tror att den största anledningen till att bloggen stått stilla de senaste två veckorna har varit för att mitt skrollande på sociala medier också avtagit de senaste veckorna. Jag har nog inte ens läst en blogg på en vecka. Det är ovanligt för mig som annars läser MÅNGA bloggar varje dag.

Det känns konstigt att jag inte läst en blogg. Jag hör annars till de som föredrar blogg framför Instagram. På en blogg kommer jag som läsare ofta in djupare än vad jag gör på Instagram. På Instagram är det mesta tillrättalagt, på en blogg skrivs det istället om baksidan, det svåra och det komplicerade. På bloggar får vi som läsare följa med i tankar som ofta kan vara svåra, dessa tankar visas inte på Instagram,

 

 

Har jag själv någon djupare eller svårare tanke att dela med mig av nu? Njae, kanske inte. Inte mer än att jag mer än någonsin förstått att Instagram visar en förskönad bild av verkligheten. Men det behövs ibland det med. Precis som komedier behövs, behövs också dokumentärer om svåra ämnen. På det sättet skulle bloggar kunna vara dokumentärer medan Instagram mer blir komedier. Båda behövs.

Skapa en blogg på LOPPI.se du också, klicka här!

Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. julie

    I must convey my heartfelt appreciation for the outstanding quality ro-exec download of the article in question.

  2. Christinejhon

    I totally get it! A while back, I was stuck in a writing slump, just like you. I realized I was spending way too much time on social media, and it was affecting my creativity. So, I took a break from scrolling and, surprisingly, found this amazing help writing phd thesis. It made a huge difference! Sometimes, a little break from the usual routine can bring new ideas and solutions. Hope you get back into the blogging groove soon!